Latest News

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Έτσι σκοτώθηκε ο Άιρτον Σένα (ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο Άιρτον ΣέναΉταν 1η Μαΐου 1994, ακριβώς 20 χρόνια πριν, όταν ο Άιρτον Σένα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, δεν κατάφερε να στρίψει στην στροφή της Ταμπουρέλο στην πίστα της Ίμολα και βγήκε εκτός πίστας χάνοντας τη ζωή του. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
  Ακόμα και σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια που ο κατά πολλούς μεγαλύτερος πιλότος όλων των εποχών -και σίγουρα ο ταχύτερος- δεν κατάφερε να ελέγξει το μονοθέσιο της Williams και προσέκρουσε στο διαχωριστικό. 
  Όταν ξεκίνησε η σεζόν ο Σένα είχε μιλήσει αρνητικά για το μονοθέσιο Williams FW16 που κλήθηκε να πιλοτάρει: "Έχω πολύ αρνητικό προαίσθημα για αυτό το αυτοκίνητο. Θα είναι μια σεζόν με πολλά ατυχήματα και θα ρισκάρω λέγοντας ότι θα είμαστε τυχεροί αν δεν συμβεί κάτι πραγματικά σοβαρό".   O βραζιλιάνος πρωταθλητής ήταν τότε 34 χρονών. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του σε ηλικία 24 ετών με την Toleman, μετακόμισε στη Lotus όπου τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα του 1987 και ακολούθησε η κατάκτηση της κορυφής.   
Οδηγώντας μονοθέσιο της McLaren, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1988, το 1990 και το 1991, δίνοντας συγκλονιστικές μάχες με τον Αλέν Προστ. Το 1994 εντάχθηκε στο δυναμικό της Williams, εισπράτοντας 1.000.000 δολάρια για κάθε grand prix που συμμετείχε.