Latest News

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

"Ναυμαχία" Σεραφείμ -Δρίτσα για τις εκλογές


Συνεχίζεται  η "κόντρα" μεταξύ του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και του επικεφαλής του συνδυασμού  "Το λιμάνι της Αγωνίας" Θοδωρή Δρίτσα και μετά...
τις εκλογές.  
Το νέο επεισόδιο ξεκίνησε με την επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιά στον συνδυασμό του Θοδωρή Δρίτσα.Mε ανακοίνωσή του που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πειραιά, ο κ. Σεραφείμ εξηγεί τους λόγους της αντιπαράθεσής του με τον πρώην δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, ενώ αρνείται ότι η Εκκλησία του Πειραιά στήριξε τον Γιάννη Μώραλη.
Η ανακοίνωση του μητροπολίτη αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στις καταγγελίες του συνδυασμού Δρίτσα, σύμφωνα με τις οποίες κατά την προεκλογική περίοδο του α’ γύρου των εκλογών σε ενορία του Πειραιά μοιράζονταν σακούλες με τρόφιμα οι οποίες περιείχαν και ψηφοδέλτια του συνδυασμού Μώραλη.
Η πρώτη αντίδραση του Θοδωρή Δρίτσα, στην ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, λέγοντας τα εξής: 
«Ενημερώθηκα τηλεφωνικά από συνεργάτη μου, μόλις τώρα, αναφορικά με το ‘’Ανακοινωθέν΄΄ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Θα απαντήσω μόλις βρεθώ σε χώρο όπου θα μπορώ να το αναγνώσω .
Οφείλω όμως ,ως πρώτη απάντηση, να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου . Η ταπεινότητα της θρησκευτικής πίστης την οποία έμαθα να σέβομαι από τους γονείς μου, δεν συνταιριάζει με εκφράσεις διαποτισμένες από φανατισμό και προκατάληψη .
Επιφυλάσσομαι για εκτενή απάντηση».