Latest News

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Γιάννης Μώραλης: "Ο Πειραιάς δεν αντέχει άλλο και την Κυριακή αλλάζει ..."


Μήνυμα αλλαγής πορείας στον Πειραιά από τις 18 Μαϊου, έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στην τελευταία του προεκλογική ομιλία...


στο Πασαλιμάνι. 


Μώραλης: Την Κυριακή αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον του ΠειραιάΤαυτόχρονα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» επιτέθηκε στον απερχόμενο δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, που κρατάει σε ανδράνεια την πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.






«Την Κυριακή αποφασίζουμε, αν θα συνεχίσει ο Πειραιάς να διοικείται από έναν δήμαρχο που διαφεντεύει με αυταρχισμό, “οικογενειακά συστήματα” και κλειστές ομάδες. Έναν δήμαρχο που όσο και να προσπαθεί να καλλωπίσει, να ωραιοποιήσει την εικόνα του. Είναι ένας γνήσιος εκφραστής του παλαιοκομματισμού», τόνισε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες θα κρίνει «αν θα συνεχίσει ο Πειραιάς να παραμένει αποκλεισμένος, να βυθίζεται στην ανεργία,στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Την Κυριακή αποφασίζουμε, για το παρόν και το μέλλον του Πειραιά».  «Όλος ο Πειραιάς, με μια φωνή, δηλώνει απόψε αποφασιστικά ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Να αφήσουμε πίσω τους κομματικούς στρατούς που βλέπουν τον Πειραιά ως κομματικό λάφυρο. Να αφήσουμε πίσω την αδράνεια του κ. Μιχαλολιάκου που πανηγυρίζει ενώ οι άνεργοι αυξάνονται, τα καταστήματα βάζουν λουκέτο και οι τουρίστες ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται, περνούν αντί να μένουν στην πόλη μας. Να αφήσουμε πίσω όσους θέλουν τον Πειραιά προβλήτα και όχι μεγάλο λιμάνι. 
Ο Πειραιάς την Κυριακή γυρίζει σελίδα. 




Ποτέ δεν ήταν περισσότερο επιτακτική και πιεστική η ανάγκη, να γυρίσει ο Πειραιάς σελίδα», συνέχισε. 

«Γι’ αυτό Πειραιώτισσες και Πειραίωτες, πολίτες σε δράση από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους,από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, από διαφορετικές αφετηρίες, αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις. Για να δούμε και πάλι τον Πειραιά Νικητή. Να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Αυτό είναι το όραμά μου για τον Πειραιά Νικητή. Όραμα που σημαίνει δουλειές για όλους τους Πειραιώτες. Όραμα που σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον για όλους», πρόσθεσε. 



«Πάμε μαζί να ανατρέψουμε την κουλτούρα του διχασμού, της διαίρεσης και της μικροπολιτικής στην πόλη. Την κουλτούρα που εκπροσωπεί ο κ. Μιχαλολιάκος που βαφτίζει τα δικαιώματα των πολιτών χάρες, χάρες που τις ανταλλάσσει με ψήφους», είπε ακόμη ο επικεφαλής του «Πειραιά Νικητή» κατηγορώντας τον απερχόμενο δήμαρχο για ρουσφετική πολιτική. 


«Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μακροχρόνιους στόχους, αλλά κοιτάζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και θέληση και το κοντινό μέλλον», τόνισε ο κ. Μώραλης, λέγοντας ότι πρέπει να επιστρέψει η ναυτιλία στον Πειραιά και να γίνει Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο.