Latest News

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αυτοψία στο γιαπί της Ραλλείου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αυτό το γιαπί μπορεί να γίνει το νέο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό φαίνεται πως αναζητούν εν μέσω προεκλογικής περιόδου οι δικηγόροι...



της πόλης.

Έτσι, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης  επισκέφθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» Α.Ε. Βασίλη Χανδακά και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Πειραιά για πολεοδομικά θέματα Μιχάλη Γεωργιάκο, το κτίριο της πρώην Ραλλείου, σε συνέχεια της από 12.5.2014 συνάντησης του Δ.Σ.Π. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να ελεγχθεί από την ανωτέρω υπηρεσία του Υπουργείου η τεχνική και λειτουργική καταλληλότητα του κτιρίου για την στέγαση μέρους των Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά και να γίνουν οι σχετικές προμελέτες και εργαστηριακές έρευνες. Ακολούθησε επίσκεψη των παραπάνω στο Δικαστικό Μέγαρο της οδού Σκουζέ, για να διαπιστωθεί η δυνατότητα άμεσης ύπαρξης εξόδου κινδύνου και οι εναλλακτικοί σχετικοί τρόποι. Τέλος οι ανωτέρω συνάντησαν τον Δήμαρχο Πειραιά και του γνωστοποίησαν τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις για το καίριο ζήτημα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων εντός της πόλης του Πειραιά που αφορά αυτή καθεαυτή τη λειτουργία της πόλης μας και ειδικότερα στην πρώην Ράλλειο Σχολή και θα ενημερώνει άμεσα τα μέλη του. 
@ Αυτό το γιαπί μπορεί να γίνει το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά;