Latest News

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το δούλεμα με τα δικαστήρια του Πειραιά...

Προεκλογικά συνεχίζεται το δούλεμα με τα δικαστήρια του Πειραιά. Λίγο πριν από τις εκλογές προσπαθούν να εμφανίσουν ότι λύθηκε το θέμα με την προοπτική ότι θα μεταφερθούν τα δικαστήρια στο γιαπί...
της Ραλλείου. 

Μέχρι τότε εξετάζουν -λέει- να κάνουν παρεμβάσεις στο υπάρχον ακατάλληλο κτίριο που δεν έχει ούτε έξοδο κινδύνου, ενώ είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ενοίκιο ύψους 2.650.000 το μήνα για το κτίριο του Κεράνη στο Ρέντη! (ΕΔΩ)

Στο θέμα επανέρχεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό το Λιμάνι της Αγωνίας/ Η Πόλη μας"¨ μέλος του ΔΣ του ΔΣΠ Γιάννης Καρδαράς, ο οποίος σημειώνει τα εξής: 
Τρεις ημέρες προ των εκλογών (14/5/2014) ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, που υπερακόντιζε υπέρ της μεταφοράς όλων των Δικαστηρίων του Πειραιά στη ΝΙΚΑΙΑ – ΡΕΝΤΗ (ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΕΡΑΝΗ-ΘΗΒΩΝ) έστειλε τον Πρόεδρο της δημόσιας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», Β. Χανδακά (διαχρονικός από εποχής ΠΑΣΟΚ σε διάφορες δημόσιες θέσεις από το 2001) με δύο αρχιτέκτονες και Μηχανικούς να πραγματοποιήσουν «αυτοψία»(!!!) στο κτίριο της πρώην Ραλλείου στην πλατεία Κοραή.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Δικηγόρων και φορέων επί 9 μήνες και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. από τον Μάρτιο του 2014 ζητάνε να στεγαστούν τα Δικαστήρια του Πειραιά στο «γιαπί» της πρώην Ραλλείου που φαντάζει επί 40 χρόνια αναξιοποίητο και μας πλακώνει την καρδιά(!!!) και σε άλλα αναξιοποίητα κτίρια.
Και «ώ του θαύματος» προκειμένου να βοηθηθεί ο Κυβερνητικός Δήμαρχος, κ. Β. Μιχαλολιάκος, ανατρέπεται το σύμπαν, μηχανικοί πάνε και έρχονται, συναντήσεις στο Δημαρχείο γίνονται, ο Υπουργός εκδίδει Υπουργική Απόφαση ανάθεσης στη «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» να συντάξει μελέτες!!! Το ίδιο Επιτελείο (Β. Χανδακάς και 2 Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί) μεταβήκαμε στο Πρωτοδικείο (ΣΚΟΥΖΕ και ΦΙΛΩΝΟΣ) που επί 30 χρόνια στερείται εξόδου κινδύνου(!!!) προκειμένου να βρουν λύση εγκατάστασης εξωτερικής κλίμακας κινδύνου!!! Επί 30 χρόνια θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα, πλην όμως 3 ημέρες προ των εκλογών αναζητείται λύση!!! Και ενώ υπάρχει τόσος ορυμαγδός και οργασμός των Δημοσίων Υπηρεσιών, έρχεται ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ν. Κανελλόπουλος (άλλος διαχρονικός από εποχής ΠΑΣΟΚ) και δηλώνει ευθαρσώς ότι «εδώ και μήνες καμία απολύτως επίσημη πρόταση δεν υπήρξε από τον κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, αφού δεν κατέθεσε ποτέ τα σχέδια της πρώην ΡΑΛΛΕΙΟΥ που υπάρχουν στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά καθώς και τυχόν μελέτες που να συγκλίνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις (κόστος, στατικότητα, λειτουργική επάρκεια κλπ). Αν δεν κατατεθεί συγκροτημένη πρόταση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να ανατραπεί η μεταφορά τους στη ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ».

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;
Συμμετείχα ως μέλος του ΔΣ του ΔΣΠ τόσο στη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και στην Επιτροπή που επισκεφθήκαμε τη ΡΑΛΛΕΙΟ και το ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ στη Σκουζέ. Επειδή άρχισαν και πάλι οι ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο, τους Υπουργούς, την «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» και τους λοιπούς, εγώ δεν θα ευχαριστήσω κανένα και καλώ και τον κ. Γ. Σταματογιάννη, Πρόεδρο του ΔΣΠ να μην προβαίνει σε ευχαριστίες. Οι Υπουργοί, οι Γραμματείς και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι τη δουλειά τους κάνουν και μάλιστα όχι καλά ενώ εμείς τους πληρώνουμε. Εκείνο που δεν ανέχομαι και γενικά δεν ανεχόμαστε οι πολίτες είναι να μας κοροϊδεύουν ή να νομίζουν ότι είμαστε ανόητοι".

@ Το δούλεμα με τα δικαστήρια του Πειραιά πέφτει σύννεφο προεκλογικά, αλλά θα δούμε τι έχει να γίνει μετά τις εκλογές