Latest News

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Άνεργη γυναίκα δολοφόνησε πολιτικό!

Σοκ στην Ισπανία με το φόνο πολιτικού από άνεργη γυναίκαΣοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία μιας πολιτικού από μια γυναίκα που φαίνεται ότι είχε χάσει την δουλειά της και αντιμετώπιζε...
οικονομικά προβλήματα.  
 Η Ισαμπέλ Καράσκο, πρόεδρος της επαρχίας Λεόν και επικεφαλής της οργάνωσης του Λαϊκού Κόμματος της πόλης, έπεσε νεκρή τη Δευτέρα από πολλαπλούς πυροβολισμούς ενώ διέσχιζε μια πεζογέφυρα.    
Ο Ισπανικός Τύπος εκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο του μίσους εναντίον της πολιτικής τάξης σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία και συνθλίβεται από την οικονομική κρίση.   Το Λαϊκό Κόμμα PP του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ματαίωσε αμέσως όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις του, όπως και το σοσιαλιστικό κόμμα, ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης. Ματαιώθηκε επίσης το ντιμπέιτ που επρόκειτο να διεξαχθεί ανάμεσα στους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του PP και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας PSOE Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και Ελένα Βαλεντσιάνο. Ο Μαριάνο Ραχόι και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής τάξης μετέβησαν την Τρίτη στο παρεκκλήσι όπου έχει μεταφερθεί η σορός της Ισαμπέλ Καράσκο, η ταφή της οποίας πρόκειται να γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.   
Η Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ, η γυναίκα που έχει συλληφθεί ως ύποπτη φαίνεται ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Είχε προσληφθεί ως προσωρινή υπάλληλος στον δήμο της πόλης, αλλά έχασε τη δουλειά της το 2011. 
Πρόσφατα η επαρχία μετά από έλεγχο που διενήργησε είδε ότι είχε λάβει 12.000 ευρώ παραπάνω ως μισθό και της ζήτησε να τα επιστρέψει.   Το υπουργείο Εσωτερικών όμως χθες υποστήριξε ότι ο φόνος έγινε για "προσωπική εκδίκηση".