Latest News

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τι ψηφίζει το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο σε Δήμο Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής...


Την απόφασή της  για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο Δήμο Πειραιά, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής
 ανακοίνωσε η Τ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ,καλώντας τους ψηφοφόρους του κόμματος  να ψηφίσουν...


λευκό ή άκυρο. 


Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξήςι:

«Η Τ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Πειραιά χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που στήριξαν τον συνδυασμό μας στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές αντιπαλεύοντας κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, τα ψεύτικα διλήμματα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, όπως όλα αυτά τα χρόνια θα αξιοποιήσουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες.

Η ανοδική πορεία των ψηφοδελτίων μας μέσα σε δύσκολες συνθήκες και η συσπείρωση που επιτεύχθηκε μας δίνει δύναμη να παρέμβουμε αποφασιστικά και να συγκρουστούμε με κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να αναπτύξουμε τη δράση μας, μαζί με τους εργαζόμενους, για κάθε λαϊκό πρόβλημα. 

Επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας ότι στον Πειραιά με αιχμή το Λιμάνι, συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα, που βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων της λαϊκής οικογένειας και ωφελούνται από την ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρήθηκε η εξαπάτηση, η τρομοκράτηση και η εξαγορά των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να χειραγωγηθεί η λαϊκή ψήφος.

Επιστρατεύτηκαν κάθε είδους μέσα και μηχανισμοί ενώ διατέθηκε προκλητικά πακτωλός χρημάτων, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες στενάζουν από τη βάρβαρη επίθεση που δέχονται.

Τα λαϊκά στρώματα του Πειραιά δεν έχουν τίποτα να περιμένουν ούτε από τον κ. Μώραλη ούτε από τον κ. Μιχαλολιάκο. Τα ψηφοδέλτιά τους αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία» που εκφράζουν και στο επίπεδο της πολιτικής και στο επίπεδο των προσώπων ότι πιο αντιλαϊκό και αντιδραστικό έχει γνωρίσει και «γευτεί» η λαϊκή οικογένεια. Η εικόνα που υπήρχε στον Πειραιά τη μέρα των εκλογών, κύρια με ευθύνη του συνδυασμού του κ. Μώραλη είναι ενδεικτική του πόσο αντιδραστική θα είναι η πολιτική που θα ακολουθηθεί και από το νέο μνηστήρα, εκλεκτό του κεφαλαίου.

Η στάση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δεύτερο γύρο είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Είναι στάση αρχών και εναντιώνεται σε κάθε συνδυασμό υπερασπιστή των μονοπωλίων και της Ε.Ε σε κάθε φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Ψηφίζουμε και στο Δήμο του Πειραιά και στην Περιφέρεια Αττικής «λευκό» ή «άκυρο».

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της  περιοχής.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του Πειραιά, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσουν τη δική τους φωνή.

Ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να πολλαπλασιαστεί η λαϊκή δύναμη, να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, να δυναμώσει το διεκδικητικό κίνημα και η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση αφού ο λαός μας είναι στην αντιπολίτευση.

Ψήφος στο ΚΚΕ για να σπάσουμε τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ε.Ε. Ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».

@ Νομίζω είναι σαφές (λευκό ή άκυρο), αν μπορεί ο καθένας θα καταλάβει ότι θέλει όπως έγινε και με την ανακοίνωση του Θοδωρή Δρίτσα.
Απλά να πούμε  σε κάποιους να μην διαβάσουν μόνο το σχόλιο με το π@πάκι, αλλά την ανακοίνωση των συντρόφων για να καταλάβουν τι θα ψηφίσει το ΚΚΕ στο Δήμο Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής...
Τι δεν καταλαβαίνεις τώρα;