Latest News

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των εκλογών (ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΓΚΑΛΟΠ)

Οι εκλογές είναι πλέον προ των πυλών, καθώς απομένει μία εβδομάδα για τις αυτοδιοικητικές και δύο για τις ευρωεκλογές. 
Η νέα δημοσκόπηση 
της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» δείχνει πως...

ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει το προβάδισμά του, αλλά την ίδια ώρα και η Νέα Δημοκρατία έχει ανακάμψει, με την πόλωση να ωφελεί και τις δύο πλευρές. Σε σχέση με δημοσκόπηση της εταιρείας τον Απρίλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ- από το 0,7% στο 1,3%- και δημιουργεί συνθήκες κατοχύρωσης της πρώτης θέσης. Ομως, την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες και παραμένει σε απόσταση που δεν υπερβαίνει τα όρια του στατιστικού λάθος. 

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 23% έναντι του 21,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,9%.

Οπως προκύπτει από τη νέα έρευνα, έπειτα από ελαφρά κάμψη, το Ποτάμι «φλερτάρει» ξανά με διψήφιο ποσοστό, ενώ όπως φαίνεται οι χαμένοι των εκλογών είναι πιθανότατα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η ΔΗΜΑΡ. 

Το Ποτάμι όπως φαίνεται ωφελήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και τις αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τέταρτη θέση και εμφανίζεται ελαφρά ενισχυμένη σε σχέση με τον Απρίλιο, σε ανοδική πορεία παραμένει το ΚΚΕ, ενώ σταθερή είναι η Ελιά.