Latest News

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Πρεμιέρα σήμερα για τη ΝΕΡΙΤ

Τα γράμματα από το "Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση" του κτιρίου της ΕΡΤ, μετά την "αποκαθήλωση" τουςΠρεμιέρα σήμερα για τη ΝΕΡΙΤ που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την...
Αθλητική Κυριακή.   
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη, αρχικά θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, 11 σχεδόν μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.  
 «Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος είπε επίσης ότι η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα.   Σταδιακά θα αρχίσουν να προβάλλονται 16 νέες εκπομπές και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.   Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά πάντως με το υπάρχον προσωπικό αφού, σύμφωνα με τον κ. Προκοπάκη η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές.   
 «Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν αντί να επουλώνονται οι χαίνουσες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ενημέρωσης το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.  
 Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται τα δεδουλευμένα με βάση την συνολική τους προϋπηρεσία, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες».