Latest News

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αντώνης Καλογερόγιαννης: "Καπέλωμα" των μαθητών...


Για "καπέλωμα" των μαθητών κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Καλογερόγιαννης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς όλοι Μαζί" υποστηρίζει...
τα εξής:
Επιεικώς άκομψη, θεωρείται η κίνηση του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά να «διαφημίσει» προεκλογικά τον συνδυασμό του «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» σε εκδήλωση που έγινε στο...
Γήπεδο Καραϊσκάκης από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (με πρόεδρο τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη και κουμπάρο του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη)



Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε ως χορηγό τον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται στη φώτο 1 από το αναμνηστικό δίπλωμα που δόθηκε στους μαθητές για την συμμετοχή τους.

Στους μαθητές δόθησαν και μπλουζάκια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ( φωτο 2 ).


Περιέργως, στους μικρούς μαθητές δόθησαν και καπελάκια (φωτο 3) τα οποία αντί να γράφουν οτιδήποτε σχετικό με τους φορείς που διοργάνωσαν την εκδήλωση ή τον χορηγό της εκδήλωσης, ανέγραφαν τις λέξεις ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, δηλαδή το όνομα του συνδυασμού όπου επικεφαλής είναι ο Γιάννης Μώραλης, στέλεχος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης των μετοχών της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. 
Θα ήταν, ίσως, δικαιολογημένο να έγραφε τη λέξη ΘΡΥΛΟΣ ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο καπελάκι που μοιράστηκε στους μικρούς μαθητές ή ακόμα και ΕΘΝΟΑ (δηλαδή Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) ή ακόμα και τις λέξεις «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» που ήταν το όνομα της αθλητικής ημερίδας. 

Η τακτική αυτή, λίγα μόλις ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, θεωρείται ότι παραβαίνει κάθε κανόνα ηθικής και δημοκρατικής δεοντολογίας. Θεωρείται ότι πρόκειται για εκμετάλλευση παιδικών ψυχών και επηρεασμού των οικογενειών τους. Προσομοιάζει με τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από αυστηρά , απολυταρχικά καθεστώτα , προσομοιάζει με την επιδρομή των «Κόκκινων Χμέρ» όχι της Καμπότζης αλλά του Πειραιά !

Θέλω να πιστεύω ότι οι «Κόκκινοι Χμέρ¨του Πειραιά δεν πρεσβεύουν αυτό που πίστευαν οι Κόκκινοι Χμέρ της Καμπότζης δηλαδή «Όποιος διαμαρτύρεται είναι εχθρός, όποιος αντιτίθεται είναι νεκρός». (σύνθημα του ηγέτη των Κόκκινων Χμερ Πολ Πότ )

Θέλω να ελπίζω ότι το υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου θα διεξαχθεί υπό ίσους όρους πολιτικής ευπρέπειας και ισοτιμίας, με όλους τους κανόνες ηθικής και δημοκρατίας.

Συνιστώ δε, στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο αλλά και στον υποψήφιο Δήμαρχο του συνδυασμού που διαφημίστηκε με το περιβόητο καπελάκι, να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ». Χρειάζεται να μάθουν πολλά ακόμα !!!"

Αντώνης Καλογερόγιαννης

Υποψήφιος Δήμαρχος «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
(πατέρας μαθήτριας που μετείχε στην εκδήλωση – παρωδία)