Latest News

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Σ. Αθανασίου: "Θέλουμε 50.000 κατοίκους, 200.000 τουρίστες και 1.500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών"

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φιλοδοξεί να φέρει 50.000 κατοίκους, 200.000 τουρίστες και 1.500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στην Τροιζηνία και...

τα Μέθανα.
Αυτό τουλάχιστον δεσμεύεται ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Αθανασίου, παρουσιάζοντας 
ο πρόγραμμα του Συνδυασμού "ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα", στο οποίο σημειώνει τα εξής:
"Είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε...
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Εμείς σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε μια πόλη της Τροιζηνίας με 50.000 κατοίκους και τουλάχιστον 200.000 τουρίστες το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, έσοδα για τους επαγγελματίες, προοπτική για όλους και για τα παιδιά μας.
Το όραμα μας για να υλοποιηθεί προϋποθέτει ότι την Κυριακή στις 18 Μαΐου θα πρέπει να υπερψηφιστεί ο συνδυασμός μας “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ και τα ΜΕΘΑΝΑ”.
Η πρόταση είναι δική μας, όμως η απόφαση είναι δική σας.
Στο δίλημμα: ανάπτυξη ή συνέχιση της σημερινής κατάστασης, η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και η εντολή που θα μας δοθεί να είναι ισχυρή, ώστε να προχωρήσουμε με γρήγορα άλματα προς το μέλλον.
Δεν υπάρχει άλλη δύναμη που θα φέρει την άνοιξη στην Τροιζηνία και στα Μέθανα. Δυστυχώς, μόνο ο συνδυασμός μας έχει τις δυνατότητες για να πάμε παραπέρα. Ο λόγος είναι ότι μόνο εμείς έχουμε την γνώση, τους ανθρώπους, τις γνωριμίες, την θέληση και το όραμα.
Είμαστε οικογενειάρχες, επιτυχημένοι επαγγελματίες που σταδιοδρομίσαμε στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς δεν ζούμε από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους αδιαφανείς διαγωνισμούς και τις αναθέσεις. Δεν είμαστε σε καμία επιλίψιμη λίστα. Δεν μας συντηρεί το κομματικό κατεστημένο. Δεν είμαστε επιστάτες και μισθοδοτούμενοι κανενός κόμματος και παραγόντων.
Είμαστε αυτοί που νυχθημερόν μοχθούμε για να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας και να σπουδάσουν τα παιδιά μας. Επιδίωξη μας είναι να φέρουμε το οικογενειακό νοικοκυρεμένο μας μοντέλο μέσα στη διοίκηση και στη διαχείριση του Δήμου.
Η αλματώδης ανάπτυξη θα έρθει με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως:
Η διαμόρφωση στα παραλιακά μέτωπα του Γαλατά (με 600 θέσεις ελλιμενισμού) και των Μεθάνων (με 400 θέσεις ελλιμενισμού) τουριστικών λιμένων και αξιοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων και της μαρίνας Μεθάνων σε ένα δίκτυο εξυπηρέτησης ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών. Η δημιουργία 1.500 και πλέον θέσεων ελλιμενισμού θα δώσει ετήσια έσοδα άνω των 5 εκατ. Ευρώ.
Η δημιουργία Θαλάσσιου Καταδυτικού Πάρκου θα φέρει στην περιοχή μας υψηλού εισοδήματος τουρίστες.
Η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλο τον δημοτικό φωτισμό για την μείωση των δημοτικών τελών στο ελάχιστο πραγματικό κόστος και απαλλαγή όλων των ορεινών οικισμών από την καταβολή δημοτικών τελών, ενώ με φθηνό κόστος θα υπάρχει φωτισμός ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι.

Συγκρότηση ενός δικτύου οργάνωσης και προώθησης τοπικών προϊόντων με το τίτλο: “Ελιά, λεμόνι, ρίγανη” για την καθιέρωση τους στις αγορές.
Η αναγνώριση ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης του ελαιόλαδου της Τροιζηνίας μας ανοίγει δρόμους για εξαγωγές στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Η ανάδειξη των μονοπατιών, με τους προγραμματισμένους συχνούς καθαρισμούς με εθελοντές, με την έκδοση βιβλίου και συνεργασίας με πεζοπορικούς και ορειβατικούς ομίλους.

Η διεκδίκηση της Ανατολικής Τροιζηνίας και ενσωμάτωσης της στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Η συμμετοχή μας στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Τροιζηνίας σε τηλεοπτικές εκπομπές, αφιερώματα σε περιοδικά και εφημερίδες και σε ραδιόφωνα, σε εκθέσεις, αλλά και η σημαντική μας συμβολή στην δημιουργία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Πόρου και των Αρχαιοτήτων Τροιζηνίας “Χρήστος Φουρνιάδης”.
Η αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων προς όφελος της οικονομίας. Δενδροκομικός σταθμός, κατασκήνωση Γαλατά, Κέντρο Αναψυχής Μεθάνων, Λουτρά κλπ.
Η διάνοιξη δρόμων και επεκτάσεις σχεδίων πόλεων και οικισμών.
Η αναδιάρθρωση των σχολικών μονάδων της Τροιζηνίας για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Ιδρυση γραφείου υποδοχής επενδύσεων στην περιοχή μας και παροχή διευκολύνσεων ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Η εφαρμογή ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών για την ασφαλή και φθηνή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής που θα συνδέεται με την παράλληλη άθληση μικρών και μεγάλων. Η διοργάνωση του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα “από το Διαβολογέφυρο στην λάβα της Καμμένης Χώρας” ήταν η αρχή για καθιέρωση της περιοχής μας ως εναλλακτικού προορισμού. Ενσωματώσαμε το σύνθημα και τις πρακτικές: πράσινο, πεζόδρομους, πάρκινγκ, ποδηλατόδρομους, πολιτισμός.

Η εθελοντική και ανιδιοτελής συνεισφορά και συμμετοχή μας σε δενδροφυτεύσεις σε μικρές αναπλάσεις χώρων πρασίνου.
Ο Δήμος θα οργανωθεί μηχανογραφικά προκειμένου να υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των δράσεων του Δήμου.
Η σχέση δημοτικής αρχής και πολιτών θα αναβαθμιστεί και θα υπάρχουν καθορισμένες διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων. Οι πολίτες μέσα σε 48 ώρες θα λαμβάνουν τις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που θα υποβάλλουν.
Θα υπάρχει Μητρώο Επαγγελματιών της περιοχής ώστε να ειδοποιούνται άμεσα και έγκαιρα για τις δημοπρασίες και τις εργασίες που θα γίνονται από τον Δήμο.

Η δημιουργία Μονάδα Υποστηρικτικής Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικους σε συνεργασία με την Εκκλησία και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Η αναβάθμιση
Οι δημοπρασίες θα γίνονται με διαφάνεια και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες που καθορίζει η νομοθεσία.

Όλες οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται εγκαίρως καθώς και τα εντάλματα πληρωμών.


Η συμπαράσταση και ενίσχυση σε ταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας που έχρηζαν βοηθείας.
Δεσμεύσεις
Προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης του Δήμου: Δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται εκ περιτροπής σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Κάθε έξι μήνες θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με εξειδικευμένη ατζέντα για κάθε περιοχή ξεχωριστά. Θα μπαίνουν στόχοι, θα γίνεται προγραμματισμός και στο επόμενο εξάμηνο θα γίνεται έλεγχος αν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις. 
Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα έχει και μία συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα δεν θα έχουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας. Θεωρούμε αδιανόητο άνθρωποι που μπήκαν στο Δήμο να περιοριστούν σε περιθωριακό ρόλο. Είναι μια καινοτόμος πρόταση που θα εφαρμόσουμε αμέσως. 
Θα υπάρχει τετραψήφιος αριθμός ώστε οι πολίτες να απευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην γειτονιά τους και στο χωριό τους ή για να υποβάλλουν οποιοδήποτε αίτημα. Υπάλληλοι του Δήμου θα επισκέπτονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα όλα τα τοπικά διαμερίσματα προς εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Πολιτισμός και Αθλητισμός για όλους: Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι μοχλός ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητη προυπόθεση για την διαμόρφωση των χαρακτήρων και της υγείας των παιδιών μας. Στον τομέα του Πολιτισμού θα καθιερώσουμε Ετήσιο Καλεντάρι, στο οποίο θα περιλαμβάνονται από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, όλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, τοπικά πανηγύρια, εορτασμοί, καρναβάλια και δράσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και συναυλίες σε αρχαιολογικούς χώρους και σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Ο αθλητισμός είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας μας και χρειάζεται μελέτη ώστε να τεθούν βάσεις και προϋποθέσεις για την βελτίωση των όρων άθλησης των παιδιών μας. Οι ομάδες για να αποκτήσουν δυναμική απαιτείται να υπάρχει δημοκρατική διαδικασία εκλογής των διοικήσεων τους. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να δημιουργήσει καινούργιες και προπάντων να διασφαλίσει τα βασικά έξοδα των ομάδων: στο προπονητικό τιμ, στην ένδυση υπόδηση και αθλητικά βοηθήματα και σκάφη και προπάντων στις μετακινήσεις. Απαιτείται λοιπόν συνολική αναθεώρηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πως θα μπουν υγιείς βάσεις στον τοπικό αθλητισμό με ανάπτυξη καινούργιων τμημάτων στους υπάρχοντες συλλόγους.
Πράσινο – Περιβάλλον: Πράσινο παντού, ποδηλατόδρομοι, πάρκινκ, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια. Βελτίωση και συντήρηση των υπαρχόντων χώρων πρασίνου και δημιουργία νέων.
Βελτίωση της αισθητικής των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών εστίασης ( εστιατόρια, καφέ, κλπ) με την δημιουργία μικρών κήπων γύρω από αυτά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών για την συντήρηση τους. Ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος των κατασκευών και θα μειώσει το κόστος των δημοτικών τελών ύδρευσης των καταστημάτων αυτών.
Ενημέρωση των μαθητών με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Συμμετοχή των μαθητών στην φροντίδα των χώρων πρασίνου των σχολείων που φοιτούν.
Δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου στον Γαλατά και χρήση του προηγούμενου ως χώρο πρασίνου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.
Δενδροφύτευση των παιδικών χαρών με σκοπό την χρήση τους από παιδιά και γονείς καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο κατά τις απογευματινές ώρες.
Ανάληψη δράσεων από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Φορείς και Οργανώσεις Πολιτών με σκοπό των καθαρισμό παραλιών, μονοπατιών και αποκαταστάσεις περιοχών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές.
Διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά είδος (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο) με ξεχωριστούς κάδους στις δύο πόλεις (Γαλατάς και Μέθανα). Σκοπός είναι η περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση των προϊόντων αυτών από τον Δήμο και η ταυτόχρονη μείωση του κόστους μεταφοράς τους στην Αθήνα.
Συνεργασία μεταξύ Δήμου και αγροτών στο θέμα της ανακύκλωσης των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στα θερμοκήπια. Κάθε αγρότης θα μπορεί να επικοινωνεί με τον Δήμο έτσι ώστε το πλαστικό κάλυψης των θερμοκηπίων μετά την αντικατάσταση του να οδηγείται στην ανακύκλωση και όχι προς καύση όπως συνηθίζεται.
Χρησιμοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση με σκοπό την χρήση των προϊόντων της για την λίπανση των φυτών.
Επανεξέταση της χρήσης της κατασκήνωσης Γαλατά και την δημιουργία δημοτικού camping.
Αναβάθμιση των πεζοδρομίων, επέκταση των πεζοδρόμων και δημιουργία, πάρκινγκ και ποδηλατοδρόμων.