Latest News

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Χαροπαλεύει ο Έλληνα ασθενής με MERS - Βρέθηκε ο ταξιτζής που τον μετέφερε στην Αμφιάλη...


Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής με MERS-Άφαντος ο ταξιτζής
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του 69χρονου Έλληνα, μόνιμου κατοίκου Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού...
στην Ελλάδα.


Ο ασθενής παραμένει για νοσηλεία σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ενώ οι γιατροί έχουν έτοιμο ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας του επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.
Οι γιατροί έχουν προμηθευτεί πειραματικά φάρμακα που θα χορηγηθούν στον ασθενή.
Εν τω μεταξύ σε καραντίνα παραμένουν οι συνεπιβάτες του 69χρονου στην πτήση από τη Τζέντα ενώ οι γιατροί προγραμματίζουν να πάρουν δείγμα και από τη σύζυγό του προκειμένου να διαπιστώσουν αν και αυτή έχει προσβληθεί από τον ιό.
Τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και το ΕΚΕΠΥ επαναλαμβάνουν συνεχώς την έκκληση τους προς όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό να τους ενημερώσει προκειμένου ο οδηγός να βρεθεί άμεσα και να ελεγχθεί αν έχει μολυνθεί και ο ίδιος. Ο ταξιτζής τον είχε μεταφέρει τη Μεγάλη Πέμπτη από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ο ταξιτζής που μετέφερε τον 69χρονο στην Αμφιάλη του Πειραιά από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη Μεγάλη Πέμπτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του ταξί βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλείσει το κινητό του τηλέφωνο.

Αναμένεται άμεσα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να γίνει γνωστό εάν και εκείνος έχει παρουσιάσει συμπτώματα του θανατηφόρου ιού.