Latest News

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η πρώτη ήττα του Βασίλη Μιχαλολιάκου

Από τα ...αποδυτήρια ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος κατέγραψε την πρώτη του ήττα στην κρίσιμη αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών...
του Μαΐου.


Η ήττα Μιχαλολιάκου δεν είναι άλλη από την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη, με την υποστήριξη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Μπορεί να πει κανείς ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κατέβει υποψήφιος, αλλά ο απερχόμενος δήμαρχος είχε αρκετό καιρό στη διάθεση του ν' αποτρέψει μια καθαρά ολυμπιακή υποψηφιότητα. 
Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει πέριξ της Κοραή ξέρουν ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις των ερυθρόλευκων, που πυροδοτήθηκαν με αφορμή το "ευχαριστώ" στη χορηγία Μελισσανίδη για το Δημοτικό Θέατρο.

Τι έκανε ο έμπειρος πολιτικός για τη διαχείριση της κρίσης του με την διοίκηση του Ολυμπιακού;

Στην αρχή αντιμετώπισε με αβάσταχτη ελαφρότητα για να να μην πούμε με βαριά αλαζονεία  την αντιπαράθεση με την διοίκηση της ΠΑΕ.  
" Σιγά ποιος είναι ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη; 
Εμένα οι Πειραιώτες με ψηφίζουν εδώ και 25 χρόνια.
Δεν έχω κανέναν ανάγκη για να εκλεγώ ξανά δήμαρχος " συνοψίζονται όσα φέρεται να έλεγε δεξιά και...αδέξια στο περιβάλλον του. Αν και δημόσια προσπαθούσε μάταια να κρατήσει χαμηλούς τόνους, βγάζοντας και καμιά πανηγυρική ανακοίνωση μετά από κάποια επιτυχία του Ολυμπιακού.  

Η κόντρα ξέφυγε από τα συνήθη όρια με το μνημόσυνο των θυμάτων της θύρας 7, όταν οι οργανωμένοι οπαδοί έβγαλαν την γνωστή ανακοίνωση που του απαγόρευαν να παραστεί στο Στάδιο Καραΐσκάκη. Μάλιστα, έκανε την απίστευτη κίνηση να πάρει μια κουστωδία συμβούλων και να πάει να φωτογραφηθεί μια μέρα νωρίτερα στο μνημείο το θυμάτων!
Τότε άρχισε να καταλαβαίνει κάπως ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, αλλά ακόμη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε στο σημείο να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο για το Δήμο Πειραιά.

Κάτι που τελικά δεν μπόρεσε ν' αποφύγει παρά τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις που επιχείρησε να κάνει σε όσο το δυνατόν υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, αλλά έπεσαν στο κενό. Κάτω στο λιμάνι λέγεται πως ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είναι φανατικός Ολυμπιακός και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ και του απερχόμενου δημάρχου. 
Έτσι φθάσαμε στην πρώτη ήττα του Μιχαλολιάκου, ο οποίος ετοιμαζόταν να κάνει ένα προεκλογικό περίπατο και τελικά βρέθηκε μπροστά σε αναμέτρηση-ντέρμπι στον Πειραιά.

@Αυτά μάλλον δεν του τα λέει κανείς στο 7ο όροφο της Κοραή και δεν είναι διόλου απίθανο να του στοιχίσουν και τη δημαρχία, γιατί φαίνεται πως ακόμα και τώρα συνεχίζει την ίδια λάθος επικοινωνιακή στρατηγική αλλά αυτά σ' άλλη ανάρτηση...