Latest News

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Μιχαλολιάκος ακυρώνει την ανέγερση σχολείου!

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος εμποδίζει την ανέγερση κτιρίου για το 50ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο μετά από 15 χρόνια παραμένει...
χωρίς στέγη. 
Αυτό καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά. Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, προχώρησε σε αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου που προορίζονταν για την ανέγερση του σχολείου την ώρα που ο ΟΣΚ έχει εξασφαλίσει την σχετική χρηματοδότηση!
Αξίζει να διαβάσετε όλη την καταγγελία των γονεών:

"Ο  Δήμαρχος, με αμφιλεγόμενη διαδικασία,
ακυρώνει την ανέγερση κτιρίου για το 
Χωρίς τελειωμό οι περιπέτειες του 50ου Δημοτικού Σχολείου που κρατάνε πια 15 χρόνια. Μετά τους σεισμούς του 1999 το κτίριο που αρχικά στεγαζόταν το σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο. Οι μαθητές στεγάστηκαν προσωρινά.(!!!) σε προκατασκευασμένες αίθουσες, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία της Πηγάδας και ξεκίνησε η οδύσσεια για την κατασκευή ενός νέου σχολείου.
Σχεδόν 15 χρόνια μετά, το ζήτημα της κατασκευής του νέου σχολείου όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί αλλά με ευθύνη του Δημάρχου κ. Μιχαλολιάκου οδηγείται ολοταχώς και εν κρυπτώ από την σχολική κοινότητα, σε νέα εμπλοκή με ορατό πλέον τον κίνδυνο της οριστικής ματαίωσής του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του κ. Ιωάννη Αγγελόπουλο, ως εισηγητή της πλειοψηφίας, με μια αμφιλεγόμενη διαδικασία έλαβε την 625/15.11.2013 απόφαση αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου. Το οικόπεδο δεν είναι πλέον σχολικός χώρος και η διαδικασία για την ανέγερση του νέου σχολείου από τον ΟΣΚ, έχει παγώσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί μήνες και δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος για το έργο όσο ισχύει ο αποχαρακτηρισμός.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το οικόπεδο οδεύει ολοταχώς τυπικά και ουσιαστικά προς μια άλλη χρήση και η κατασκευή του σχολείου οδεύει στις καλένδες. Οι έτοιμες μελέτες που έχουν κοστίσει χιλιάδες ευρώ στους φορολογούμενους, οδεύουν στα αζήτητα παρέα με την αξιοπιστία, με τη σοβαρότητα στο σχεδιασμό, με τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και τις διαπιστωμένες ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας.
Ζούμε σε μια εποχή όπου τα σχολεία κλείνουν για να «συγχωνευτούν» και οι μαθητές στοιβάζονται  σε πολυπληθή τμήματα, γεγονός που σηματοδοτεί την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Αυτήν την αντιπαιδαγωγική στρατηγική δεν μπορούμε να την ανεχθούμε.
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διεκδικούμε το αυτονόητο: Να επανεξεταστεί το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για να επανέλθει ο χαρακτηρισμός προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανέγερση μιας σχολικής μονάδας που την έχει ανάγκη η πόλη μας και που από την πλευρά του ΟΣΚ δηλώνουν ότι η χρηματοδότηση της είναι εξασφαλισμένη".  

@ Γιατί ακυρώνεται την ανέγερση του σχολείου κύριε Μιχαλολιάκο;