Latest News

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο ανακριτής καλεί τον Θωμά Λιακουνάκο

Προθεσμία για τις 14 Μαΐου πήρε ο Θωμάς ΛιακουνάκοςΣτις 14 Μαΐου θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς ο Θωμάς Λιακουνάκος. 
Ο επιχειρηματίας ζήτησε...
και έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

Ο Θ. Λιακουνάκος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς  είναι ένας από τους 19 κατηγορουμένους για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος, που αφορά στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 έως το 2009, προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ άνω οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η οποία ξεκίνησε το 2012, διαπιστώθηκε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου χωράς άστοχο η Ελλάδα να παραλάβει το έργο.