Latest News

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τι σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Βουράκη...


Μαθαίνουμε πως το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου  θα στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές για τον υποψήφιο δήμαρχο  Ιωσήφ Βουράκη για το....
Δήμο Πειραιά.  
Ο  γιος του αείμνηστου Βασίλη Βουράκη  έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την υποψηφιότητά του, την οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως φρέσκια και ανεξάρτητη, με στόχο κυρίως στους νέους ανθρώπους.  
Ο νεότερος ηλικιακά υποψήφιος δήμαρχος είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2010 με το Γιάννη Μίχα, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε πριν ένα χρόνο από τον υπό διάλυση τον πασοκικό συνδυασμό, ασκώντας κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου. 
Γιατί έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ και δίνει χρίσμα στον Ιωσήφ Βουράκη;
Σε άλλες εποχές αυτό θα είχε τη σημασία του και θα βοηθούσε την υποψηφιότητα Βουράκη. Τώρα όμως το ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται αφού στις ευρωεκλογές κατεβαίνει ως "ΕΛΙΑ". Επιπλέον κάτω στον Πειραιά είναι σχεδόν ανύπαρκτο, καθώς δεν έχει εκλέξει ούτε βουλευτή στις διπλές εκλογές του 2012. 

Ταυτόχρονα η καθυστερημένη αυτή στήριξη έρχεται μετά την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη. Από το στρατόπεδο του Μιχαλολιάκου προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ. Τα επιχειρήματα της πλάκας είναι ότι  ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε πράσινο  ψηφοδέλτιο, ενώ ο πατέρας του ήταν υφυπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου πριν 25 χρόνια.
Φυσικά αυτά δεν  μπορούν να πείσουν κανέναν κάτω στο λιμάνι, αφού γνωρίζουν όλοι ότι η υποψηφιότητα Μώραλη αν ταυτίζεται με κάτι αυτό δεν είναι άλλο από τον Ολυμπιακό. 
Προφανώς πιστεύουν πως έτσι μπορούν να  συσπειρώσουν τους γαλάζιους ψηφοφόρους, αλλά ξεχνούν εδώ και δύο χρόνια  η ΝΔ συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ! 
 Η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο Βουράκη τους δίνει την ευκαιρία ν' αποσύρουν αυτό το αστείο επιχείρημα πριν καταντήσει ανέκδοτο στον Πειραιά.

@ Με λίγα λόγια, η στήριξη ΠΑΣΟΚ σε Βουράκη έχει την σημασία της για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους υποψηφίους...