Latest News

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το «Ματωμένο φεγγάρι» μαγεύει στον ουρανό...


«Ματωμένο φεγγάρι», Πανσέληνος και ΆρηςΤο φαινόμενο του «ματωμένου φεγγαριού» είναι αποτέλεσμα που αναμένεται να υπάρξει μετά από μια σειρά...
 συμπαντικών γεγονότων.
 Απόψε και αύριο θα υπάρξει ολική έκλειψη σελήνης που θα έχει ως αποτέλεσμα , ενώ θα έχουμε και την  πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία αλλά και το πλησίασμα του Άρη στη Γη.  
 Η εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό και θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος. Αναμένονται πάντως άλλες τρεις εκλείψεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015.   
Επίσης απόψε είναι πανσέληνος αλλά έρχεται και ο Άρης πολύ κοντά στη Γη, οπότε στις 4 περίπου το απόγευμα ώρα Ελλάδος, θα φθάσει σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Έτσι, απόψε θα είναι τόσο φωτεινός,  όσο ο Σείριος.   Στις 9 το βράδυ απόψε, η σελήνη, λίγο πριν την έκλειψη της, θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του πολύ φωτεινού Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα ποζάρουν για μια ουράνια selfie - εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.