Latest News

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Βεντέτα Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ στο Πέραμα

Απειλεί με νέες επιθέσεις ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο ΠέραμαΑνεξέλεγκτη με προεκλογικό φόντο φαίνεται να συνεχίζεται η βεντέτα μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ...
στο Πέραμα.


Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Περικλής Μουλιανάκης, μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στην εκδήλωση της οργάνωσης στο Δημαρχείο του Περάματος, μπροστά στους υπόδικους βουλευτές Κασιδιάρη και Παναγιώταρο.

Ο Περικλής Μουλιανάκης,απείλησε ανοιχτά τα μέλη του ΠΑΜΕ, λίγους μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση που είχαν δεχθεί, από το το τάγμα εφόδου της περιοχής. «Αυτοί οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν!», είπε.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης συνέχισε να προκαλεί με δηλώσεις του. «Θα καταθέσω νόμιμο αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει ότι η κλίκα Σαμαρά αποτελεί εγκληματική οργάνωση, όπου μαζί με τους επίορκους υπουργούς του Δένδια και Αθανασίου και με εκτελεστικό όργανο την εισαγγελέα Γκουτζαμάνη και με κάποιους επίορκους δικαστικούς κυριολεκτικά ασέλγησαν στο σώμα της ελληνικής δικαιοσύνης» ανέφερε μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο χρυσαυγίτης βουλευτής.
Οι χρυσαυγίτες δεν προκάλεσαν μόνο με τις απειλές τους αλλά και με την πορεία που έκαναν στους δρόμους της πόλης αμέσως μετά την εκδήλωση παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.
ΚΚΕ: Ποιοί ευθύνονται για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα
«Οι νέες απειλές των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ενάντια στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αποτελούν επιβεβαίωση για το ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τον περασμένο Σεπτέμβρη» επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ.
«Το μένος της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ΠΑΜΕ αποτελεί απόδειξη ότι οι ναζιστές είναι τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, αφού αυτοί είναι που εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο Πέραμα και αλλού» αναφέρει το κόμμα κια προσθέτει ότι «θέλουν να γυρίσουν το Πέραμα σε εποχές που οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν για δουλειά, παίζοντας τη ζωή τους "κορώνα-γράμματα". Για αυτό και στήνουν εργοδοτικό σωματείο στη Ζώνη».
«Όλα αυτά τα μεγαλοσυμφέροντα κάνουν «πλάτες» στη Χρυσή Αυγή, μαζί με μηχανισμούς του συστήματος, όπως απέδειξαν και οι πρόσφατες συνομιλίες της Χρυσής Αυγής, με το γγ της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκο. Όμως οι απειλές και εκβιασμοί δε θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν και στο παρελθόν. Οι εργαζόμενοι του Περάματος έχουν και γνώση και πείρα για να απομονώσουν τους δολοφόνους ναζιστές και όσους τους οπλίζουν το χέρι» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.
Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων γι' αυτές τις εξελίξεις και προστίθεται ότι «εκτρέφοντας τον αντικομμουνισμό, με ανθρώπους όπως ο Π. Μπαλτάκος, το μίσος προς τους λαϊκούς αγώνες, καλλιεργούν το έδαφος πάνω στο οποίο ριζώνει η Χρυσή Αυγή».
Ειδικότερα για το Πέραμα, το ΚΚΕ επισημαίνει και την «μεγάλη ευθύνη και της δημοτικής αρχής που έδωσε χώρο στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιεί εκδηλώσεις και να σπέρνει το φασιστικό-ναζιστικό δηλητήριο, να απειλεί εργαζόμενους και συνδικαλιστές» και τις ευθύνες στελεχών και βουλευτών κομμάτων «που με τον καιροσκοπισμό τους, με την προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης, που βολεύει και την κυβέρνηση, μιλάνε για «σκευωρίες» και «αθώους», αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να διωχθεί για τις εγκληματικές της πράξεις».
«Ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής, την εγκληματική δράση της οποίας την έχουν νιώσει στο πετσί τους εργαζόμενοι, μετανάστες, κομμουνιστές, άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι. Γι' αυτό και αποτελεί λαϊκή απαίτηση οι εγκληματικές πράξεις να διερευνηθούν και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τον ναζισμό μπορεί να τον αντιπαλέψει και να τον νικήσει, όπως και στο παρελθόν, ο λαός, το λαϊκό κίνημα. Με την οργάνωση και την πάλη του, με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρή λαϊκή συμμαχία μπορεί να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το σύστημα που τη θρέφει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.