Latest News

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η Δραπετσώνα θα έχει ζωή με τον Ζαχαρία Ζούπη

Δέκα νέες προτάσεις που θα οδηγήσουν σε νέα τροχιά ανάπτυξη και θα δώσουν ζωή στη Δραπετσώνα παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Ζαχαρίας Ζούπης.  



Μιλώντας...
σε ειδική ειδική εκδήλωση στο παλαιό δημαρχείο της πόλης ο επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΡΑ, παρουσιάζει τα εξής: 
"Η  Δραπετσώνα, ένας Δήμος που το 2010 ξεχώριζε για το επίπεδο καθαριότητας της, για την φροντίδα του πράσινου, για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και των ΚΑΠΗ, και για την προσπάθεια ορθολογικοποίησης των οικονομικών του,  τα τελευταία χρόνια γνωρίζει την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση από τη Δημοτική Αρχή.

Η Κίνησή μας, η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ τώρα»,  με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Ζαχαρία Ζούπη που διαδέχθηκε στην ηγεσία της Κίνησης τον Αλέκο Χρυσό από τον Νοέμβριο του 2011 ήταν και είναι πάντοτε, κάθε μέρα, κάθε στιγμή παρούσα στις δημοτικές εξελίξεις και διεργασίες. Ξεχωριστό κεφάλαιο στην προσπάθεια μας αποτέλεσαν και θα αποτελούν σταθερά τα προβλήματα της Δραπετσώνας, τα αιτήματα των πολιτών της.

Στο πρόγραμμα μας για τη Δραπετσώνα κάνουμε ειδική αναφορά και υπερτονίζουμε την υποχρέωση μας για παρεμβάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, καθώς και στο όριο με τον δήμο Πειραιά όπως ορίζεται από τις γραμμές του τραίνου του ΟΣΕ.

Ακόμα μια σειρά μικροέργα και απαραίτητες εργασίες – διανοίξεις οδών, αισθητικές αναβαθμίσεις σε πλατείες  και δρόμους, νέες πλατείες (πλατεία πρώην φυλακών Βούρλων), κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πεζοδρομήσεις, αξιοποίηση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων- που είναι εγκαταλελειμμένα όπως και στον υπόλοιπο δήμο, θα διευθετηθούν άμεσα και δεν χρειάζονται ειδικής αναφοράς στο πρόγραμμα μας.

Επιπλέον, ο Ζαχαρίας Ζούπης έχει τονίσει ότι αναλαμβάνοντας την Δημαρχία, θα ορίσει Αντιδήμαρχο Δραπετσώνας ο οποίος θα είναι και αναπληρωτής Δημάρχου. Επιθυμεί μ' αυτό τον τρόπο να καταδείξει το βάρος που θα ρίξει η Δημοτική Αρχή και η θέληση να επαναλειτουργήσει το Δημαρχείο Δραπετσώνας με πλήρεις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών στους Δραπετσωνίτες.

 Δεσμευόμαστε!

1. Για δυναμική παρέμβαση της δημοτικής αρχής και των κατοίκων στον σχεδιασμό της πρώην βιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας, η οποία περιλαμβάνει το πρώην εργοστάσιο λιπασμάτων, τις εγκαταστάσεις του Μελισσανίδη, τα πρώην τσιμέντα Ηρακλής, το πρώην γυψάδικο και φτάνει μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των προθέσεων μας και αναλύονται διεξοδικά στο κεντρικό σώμα του προγράμματος μας. Ήδη έχουμε διαμαρτυρηθεί και αρνούμαστε την εκχώρηση του δικαιώματος αποφάσεων στον υπουργό Περιβάλλοντος όπως προαλείφεται με την ανοχή της σημερινής διοίκησης στην προωθούμενη στη βουλή απόφαση για ζώνη ΖΕΑ και συντελεστή δόμησης 0,6. Σε ολόκληρη την Αττική και ιδιαίτερα στον ευρύτερο Πειραιά λείπουν το πυκνό και υψηλό πράσινο καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο γι αυτό τον λόγο το μητροπολιτικό πάρκο στην περιοχή των Λιπασμάτων και τις ελεύθερες ακτές, τις διεκδικούμε αποφασιστικά.
2. Αξιοποίηση του διατηρητέου πέτρινου κτίσματος,  ιδιοκτησία του δήμου μας το οποίο μπορεί άμεσα και ανεξάρτητα από την πορεία της ανάπλασης να αξιοποιηθεί. Βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στην κορυφή του κεκλιμένου εδάφους προς την θάλασσα και αποτελεί ιδανικό χώρο αναψυχής για τους κατοίκους.
3. Αξιοποίηση του ταφικού μνημείου στην παραλία της Δραπετσώνας, μπορεί να αλλάξει την σημερινή φτωχή εικόνα του χώρου η οποία περιορίζεται σε μια καντίνα.
4. Διευθέτηση της εισόδου στην Δραπετσώνα από την οδογέφυρα του ΟΛΠ στο ύψος της Γρ. Λαμπράκη, όπου ο σημερινός σχεδιασμός απαγορεύει την είσοδο και έξοδο αυτοκινήτων.
5. Ολοκλήρωση της ημιτελούς από την εποχή του Αλ. Χρυσού πεζογέφυρας, η οποία θα επιτρέπει την πρόσβαση των κατοίκων στο λιμάνι και θα ενώνει την περιοχή της ανάπλασης με τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι αποτελεί προτεραιότητα.
6. Άμεση μελέτη για την αξιοποίηση ως τουριστικού χώρου του αρχαιολογικού χώρου στο Καστράκι, τα Ηετιώνεια τείχη, το πάρκο Καστρακίου, και  ολοκλήρωση του αναψυκτηρίου στο πάρκο.
7. Κοινή πρόταση προς τον ΟΣΕ, και τον δήμο Πειραιά για αξιοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ, και ενοποίηση του χώρου με το Καστράκι. 
8. Ανάδειξη των τάφων των Αθηναίων οπλιτών και του Αφροδισίου, καθώς και της μουσειακής παρουσίασης της ιστορίας των τραίνων, της ιστορίας του τόπου, της ιστορίας του ρεμπέτικου μια που ο χώρος είναι συνδεδεμένος με την παρουσία σημαντικών ρεμπετών, μπορεί να γίνει πόλος προσέλευσης Ελλήνων και ξένων τουριστών.
9. Επανασχεδιασμό για την αξιοποίηση των παλαιών πολυκατοικιών στον Αγ. Διονύση με την επαναλειτουργία του ΡΕΞ ως χειμερινού κινηματοθέατρου που λείπει από τον δήμο μας ολοκληρώνουν τις σημαντικές παρεμβάσεις στην Δραπετσώνα, στην είσοδο της πόλης.
10.  Ολοκλήρωση του έργου της παραλιακής μετώπης (γκρεμός) και απόκτηση του χώρου του Μελετόπουλου και των αγροτικών αποθηκών.