Latest News

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πνίγηκε σε μια κουταλιά ο Σταύρος Θεοδώρακης - Δείτε τι δήλωσε για την υπόθεση Μπαλτάκου

Θεοδωράκης: Σαν σχολιαρόπαιδο ο Μπαλτάκος
Λίγος εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του τη δεύτερη ημέρα της αποκάλυψης των κρυφών επαφών και συνεννοήσεων Μπαλτάκου – Χρυσής Αυγής.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε...
«οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών μαρτυρούν δυστυχώς πόσο ανίκανο και φαύλο είναι το παλιό πολιτικό σύστημα. Κάποιοι μαλώνουν αν ο Μπαλτάκος είναι πολύ ακροδεξιός ή λίγο ακροδεξιός. Υπάρχει κάτι σοβαρότερο από αυτό. Η εικόνα ενός ανθρώπου που τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, που δίνει εξηγήσεις σαν σχολιαρόπαιδο, που καρφώνει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να σωθεί. Αυτό ήταν το δεξί – έστω το ακροδεξιό – χέρι του κυρίου Σαμαρά; Αυτός συμβουλεύει δυο χρόνια τώρα τον Πρωθυπουργό; Αυτός αποφάσιζε για την λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου; Σε ποιες αποφάσεις αλήθεια συμμετείχε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Πρέπει να μάθουμε μέχρι ποιου σημείου είχε εμπλοκή στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να βγει ο Πρωθυπουργός και να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία. Η ευθύνη για την παρουσία του Μπαλτάκου σε αυτή τη θέση είναι αποκλειστικά δική του. Αυτός τον επέλεξε. Δεν είναι βουλευτής για να ρίχνουμε τις ευθύνες στον κόσμο που τον ψήφισε. Δεν είναι συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Είναι ο δικός του άνθρωπος. Εξηγήσεις λοιπόν».
Το αποκορύφωμα των δηλώσεων  Θεοδωράκη, ήταν  ότι δεν θέλει να υιοθετήσει τις απόψεις Μπαλτάκου περί καθοδηγούμενης δικαιοσύνης, αρά συμπεραίνει πως δεν είναι μείζον ζήτημα η παραίτηση των υπουργών Δένδια και Αθανασίου.

Φαίνεται πως ούτε καν κριτική δεν μπορεί να ασκήσει "Το Ποτάμι" στα βασικά πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα, όπως την υπόθεση Μπαλτάκου, όπως εμφανίστηκε λίγος ο Θεοδωράκης...