Latest News

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι Πασόκοι βλέπουν ως σταγονίδιο τον Κρανιδιώτη

Θέμα σταγονιδίων θέτει πλέον το ΠΑΣΟΚ στην Ν.Δ. δια βουλευτών και στελεχών του, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει εκφράσει ανάλογες απόψεις με αυτές του...
Τ. Μπαλτάκου.
Όπως είπε στο Mega ο Χρ. Πρωτόπαππας ο οποίος μάλιστα πιστεύει πως καλό θα ήταν να μην περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.   
Στο ίδιο κλίμα και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε το πρωί στον Αντ1 ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση με Μπαλτάκους. Ποιος δημοκράτης άνθρωπος μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση με Μπαλτάκους;»   Και ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε όμως να εμφανιστεί ο κ. Σαμαράς στη Βουλή.   Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να τάσσεται υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ να γίνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για όλα τα θέματα που αφορούν την εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων με τη Χρυσή Αυγή.   Αυτά τα θέματα θα τεθούν στη συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα Σαμαράς και Βενιζέλος, υπό την πίεση και της παρέμβασης του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και της οριακής κατάστασης στο εσωτερικό της Χ. Τρικούπη, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.   Από την πλευρά της Ν.Δ. η γραμμή είναι, και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις στελεχών, να υποβαθμιστεί το ζήτημα και να φανεί ότι ο Μπαλτάκος δεν ήταν ο εκ δεξιών του Πρωθυπουργού αλλά ένα τυχαίο στέλεχος που λειτούργησε μεμονωμένα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δηλώσεις βουλευτών "ελαφρού πυροβολικού" όπως του Ταμήλου π.χ. που είπε ότι "ερχεται ΣΚ και δεν ασχολούμαι με τον Μπαλτάκο που ήταν και Παναθηναικός". Ανάλογη "ανάλαφρη" δήλωση για ένα πολύ σοβαρό θέμα εξέφρασε και ο Γ. Γιακουμάτος. Άλλα στελέχη της Ν.Δ. λειτουργούν με διαφορετικά λόγια και με πιό δομημένο πολιτικά λεξιλόγιο αλλά στην ίδια γραμμή. Έτσι όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά, καθώς η Χ.Α. απειλεί να «βομβαρδίσει» ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό με νέα video τα οποία διαθέτει, όπως είπε χθες ο Παναγιώταρος αρχικά αλλά και ο Ματθαιόπουλος αργότερα.   Επομένως η φράση του υφ. Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκου της Ν.Δ. ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο, όσο κι αν ανασκευάστηκε αργότερα, έχει τη σημασία της.