Latest News

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

"Η γιορτή της ασημαντότητας" του Μίλαν Κούντερα..


Magnify ImageΣτα 85 του χρόνια ο Μίλαν Κούντερα επιστρέφει με την έκδοση νέου βιβλίου με τον τίτλο «La fete de l'insignifiance» 
(Η γιορτή της ασημαντότητας) που κυκλοφόρησε από τις...

εκδόσεις Gallimard. 


Σύμφωνα με το lifo.gr, πρόκειται για μια νουβέλα, σαν κομμάτι της comedia dell’ arte που παίζεται κυρίως γύρω από έναν πράσινο κήπο του Λουξεμβούργου με τις συνομιλίες τεσσάρων φίλων: του Alain, του Ramon, του Charles και του Caliban.   
Ο Alain είναι γοητευμένος από τους ομφαλούς των γυναικών, νέα θέση του σύγχρονου ερωτισμού.
 Ο Ramon αγαπά την τέχνη και ονειρεύεται να δει μια έκθεση του Σαγκάλ.Ο Charles είναι ειδικός στην ιστορία και σε ανέκδοτα για τον Στάλιν ενώ ο Caliban, περνά το χρόνο του, εφευρίσκοντας ένα πακιστανικό γλωσσικό ιδίωμα για να  κοροϊδεύει τους αδαείς.   
Magnify Image«Η ασημαντότητα, φίλε μου, είναι η ουσία της ύπαρξης» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ένας από τους πρωταγωνιστές «είναι μαζί μας παντού και πάντα». 
Η πρώτη υποδοχή από τους κριτικούς είναι πολύ θετική για αυτή τη νουβέλα που σύμφωνα με τον εκδότη της, ασχολείται με τα πιο σοβαρά θέματα της εποχής, με εξαιρετική ελαφρότητα και χωρίς κανείς από τους 4 πρωταγωνιστές να προφέρει μια σοβαρή πρόταση...