Latest News

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Το νέο μοντέλο διοίκησης του Σάββα Αθανασίου...


Ένα νέο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης άξονες στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων» σχεδιάζει ν εφαρμόσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» Σάββας Αθανασίου.
Ο υποψήφιος... δήμαρχος δημοσιογράφος Σάββας Αθανασίου παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του  το νέο μοντέλο διοίκησης σημειώνοντας τα εξής:

1.    Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται εκ περιτροπής σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. 
2.    Κάθε έξι μήνες θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με εξειδικευμένη ατζέντα για κάθε περιοχή ξεχωριστά. 
3.    Θα μπαίνουν στόχοι, θα γίνεται προγραμματισμός και στο επόμενο εξάμηνο θα γίνεται έλεγχος αν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις. 
4.    Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα έχει και μία συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Αρμοδιότητα δεν θα έχουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας. Θεωρούμε αδιανόητο άνθρωποι που μπήκαν στο Δήμο να περιοριστούν σε περιθωριακό ρόλο. Είναι μια καινοτόμος πρόταση που θα εφαρμόσουμε αμέσως. 
5.    Θα υπάρχει τετραψήφιος αριθμός ώστε οι πολίτες να απευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην γειτονιά τους και στο χωριό τους ή για να υποβάλλουν οποιοδήποτε αίτημα. Υπάλληλοι του Δήμου θα επισκέπτονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα όλα τα τοπικά διαμερίσματα προς εξυπηρέτηση των πολιτών. 
6.    Ο Δήμος θα οργανωθεί μηχανογραφικά προκειμένου να υπάρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των δράσεων του Δήμου. 
7.    Η σχέση δημοτικής αρχής και πολιτών θα αναβαθμιστεί και θα υπάρχουν καθορισμένες διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων. Οι πολίτες μέσα σε 48 ώρες θα λαμβάνουν τις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που θα υποβάλλουν. 
8.    Οι δημοπρασίες θα γίνονται με διαφάνεια και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες που καθορίζει η νομοθεσία. 
9.    Τέλος, όλες οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται εγκαίρως καθώς και τα εντάλματα πληρωμής.

@ Αυτό είναι το νέο μοντέλο διοίκησης του Σάββα Αθανασίου για το Δήμο Μεθάνων - Τροιζηνίας, αν και όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι μοντέλο από μόνος του ο ίδιος, όπως φαίνεται άλλωστε και στη φωτογραφία από παλιότερη δημοσίευση του Reportaz Net...