Latest News

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς (ΒΙΝΤΕΟ+ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)


Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Μπομπ ΧόσκινςΤην τελευταία του πνοή, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος της βρετανικής εφημερίδας «The Independent», άφησε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός, Μπομπ Χόσκινς, σε ηλικία...
71 ετών.


Ο διάσημος από τις εμφανίσεις του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θεατρικό «σανίδι» ηθοποιός είχε προκαλέσει αίσθηση, πριν από δύο χρόνια, όταν ανακοίνωνε ότι αποσύρεται από την υποκριτική, καθώς έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.Σύμφωνα με το BBC, ο Χόσκινς «έφυγε», χτυπημένος από πνευμονία.

Οικογένεια Χόσκινς: Είμαστε συντετριμμένοι 

Σε δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους της συζύγου του, Λίντα, και των παιδιών του, Άλεξ, Σάρα, Ρόζα και Τζακ, αναφέρεται: «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Μπομπ. Ο Μπομπ έφυγε ειρηνικά χθες τη νύχτα, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, έχοντας γύρω του την οικογένειά του, έπειτα από μια κρίση πνευμονίας».

«Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης» προστίθεται στη δήλωση.

Η καριέρα του

Γεννημένος στο Σάφολκ στις 26 Οκτωβρίου του 1942, ο Χόσκινς αφήνει πίσω του μια σπουδαία κινηματογραφική παρακαταθήκη, έπειτα από τέσσερις δεκαετίες καριέρας.

Ανάμεσά στις πιο γνωστές ταινίες που έπαιξε, ξεχωρίζουν οι «Κότον κλαμπ» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ» του Ρόμπερτ Ζεμέκις, «Γοργόνες» με τη Σερ και τη Γουινόνα Ράιντερ, «JFK» του Όλιβερ Στόουν (όπου υποδύθηκε τον Τζ. Εντγκαρ Χούβερ), το «Βρώμικο Σαββατοκύριακο» του Τζον Μακένζι (ταινία που τον ανέδειξε, στα τέλη της δεκαετίας του 1970) και, φυσικά, το αριστούργημα του Νιλ Τζόρνταν, «Μόνα Λίζα».