Latest News

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η φίεστα για το 41ο Πρωτάθλημα του Ολυμπιακού! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 41ο Πρωτάθλημα και το γιόρτασε με μια φιέστα αφιερωμένη στο παιδί και τη UNICEF, έχοντας εκλεκτούς καλεσμένους ...



και events!
Η γιορτή για το 41ο Πρωτάθλημα του Ολυμπιακού! (pics)








Η ερυθρόλευκη φιέστα άρχισε με την γνωστοποίηση της προσφοράς για την Unicef. Μίας προσφοράς της τάξεως των 170.000 ευρώ, που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Πέραν από τις τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών του φετινού τίτλου υπήρξε μία παρουσίαση των πόλεων όπου θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι στην Αμερική. Φυσικά υπήρξε και παρουσίαση όλων των φετινών γκολ του πρωταθλήματος.
Αμέσως μετά το ερυθρόλευκο... τύμπανο ενός ατόμου που είχε την φανέλα με το νούμερο 41 σήμανε την έναρξη της μεγάλης γιορτής. Ακολούθησε εκτενής παρουσίαση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με την Unicef, αυτόν τον Παγκόσμιο Οργανισμό με στόχο πάντα το παιδί.
To μήνυμα του Καρεμπέ
Ο Κριστιάν Καρεμπέ ήταν ο άνθρωπος που μαζί με πολλά μικρά παιδιά, τα οποία κρατούσαν κόκκινα μπαλόνια πρωταγωνίστησε στο ερυθρόλευκο πρότζεκτ για την Unicef. "Ολυμπιακός και Unicef μαζί για τα παιδιά όλου του κόσμου", είπε στα άπταιστα ελληνικά ο Γάλλος άσος. Τα παιδιά άφησαν τα μπαλόνια να φύγουν στον ουρανό υπό τους ήχους του γνωστού κομματιού για τα παιδιά "we are the world, we are the children".
Η ώρα των μικρών πρωταθλητών
Η ομάδα Κ15 που πήρε τον φετινό τίτλο μπήκε στο γήπεδο γνωρίζοντας την αποθέωση. Κρατώντας την κούπα στα χέρια οι νεαροί πρωταθλητές φώναξαν τα λόγια του πρώτου ύμνου του Ολυμπιακού και ενώ τα μικρά παιδιά που είχαν μείνει στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου σχημάτισαν μία... αψίδα για να υποδεχθούν τους πιτσιρικάδες του Τάσου Θέου. Σίγουρα οι μικροί άσοι θα θυμούνται για πολύ καιρό τις στιγμές που έζησαν.
H βράβευση και το ευχαριστώ του Λοσάντα
O Χούλιο Λοσάντα του οποίου το όνομα έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών βίωσε από πρώτο χέρι την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου. Ο Ουρουγουανός παλαίμαχος άσος βραβεύτηκε για την προσφορά του από τον Ολυμπιακό αφού πρώτα είχε δει βίντεο με τα γκολ που είχε βάλει αλλά και τραγούδια που είχε βγει γι' αυτόν. Ο Λοσάντα τιμήθηκε από τον Σάββα Θεοδωρίδη με τον αντιπρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ να τον αγκαλιάζει. "θέλω να πω δύο κουβέντες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο για την μεγάλη τιμή. Τα 41 πρωταθλήματα θέλω να τα αφιερώσω στον 12ο παίκτη, που είστε εσείς", τόνισε από το μικρόφωνο ο θρυλικός Λοσάντα.
To ταξίδι στον χρόνο για τον Νταϊφά
Ο Ολυμπιακός αναμφίβολα δεν γινόταν να λησμονήσει σε αυτήν την γιορτή τον αείμνηστο Σταύρο Νταϊφά. Ο σπουδαίος πρόεδρος που έφυγε πρόσφατα από την ζωή είναι το άτομο στο οποίο έχει αφιερωθεί το φετινό πρωτάθλημα. Έτσι ο Ολυμπιακός είχε ετοιμάσει μία σειρά από βίντεο και στιγμές με τον ίδιο και παλιούς ερυθρόλευκους παράγοντες αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλευρό του.
Ώρα για μουσική
Την... σκυτάλη στο πρόγραμμα πήρε ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό δρώμενο με τύμπανα και βιολιά. Στην συνέχεια οι τρομπέτες προανήγγειλαν τον ερχομό των τροπαίων του Ολυμπιακού. 40 τον αριθμό για να γίνουν πιο μετά και... επίσημα 41. Όλα τα πρωταθλήματα μπήκαν στην σειρά και ανά χρονολογία. Τοποθετήθηκαν πλευρικά του διαδρόμου που είχε στηθεί και οδηγούσε στην εξέδρα των πρωταθλητών.
Αποθέωση για Μαρινάκη-Μίτσελ
Ο Χρήστος Φερεντίνος προανήγγειλε τον ερχομό των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Μώραλη με τον κόσμο να τους χειροκροτά θερμά. Στην συνέχεια το πρόγραμμα μπήκε στην τελική του ευθεία καθώς ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας είχε στα χέρια του την πολυπόθητη κούπα. Πρώτος από την ομάδα στο γήπεδο μπήκε ο αρχιτέκτοντας του θριάμβου, Μίτσελ. Ο Ισπανός -που χειροκρότησε και χειροκροτήθηκε θερμά- αγκαλιάστηκε και φιλήθηκε και με τον Σάββα Θεοδωρίδη και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που τον συνεχάρησαν για το φετινό πρωτάθλημα. Ακολούθησαν σιγά σιγά ένας ένας οι παίκτες των Πειραιωτών για να πάρουν τα μετάλλιά τους. Από τους ποδοσφαιριστές το πιο έντονο χειροκρότημα πήραν οι Ρομπέρτο, Tζόελ Κάμπελ, Τσόρι Ντομίνγκες και Χαβιέρ Σαβιόλα. Κάποιοι μπήκαν με... slow motion όπως ο Πελέ και άλλοι με χορευτικό (Μπονγκ).
Αγκαλιές και χειροκρότημα για Ολαϊτάν
Η πιο συγκινητική και φορτισμένη στιγμή βέβαια ήταν η είσοδος του Μάικλ Ολαϊτάν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νιγηριανός άσος μετά την περιπέτεια της υγείας του έδειχνε και ήταν πιο δυνατός από ποτέ με τον κόσμο να τον χειροκροτά θερμά και τους διοικούντες την ομάδα να τον αγκαλιάζουν.
Οι αρχηγοί του γηπέδου από 4 γωνιές
Από τέσσερα διαφορετικά σημεία του γηπέδου οι αρχηγοί του Ολυμπιακού έκαναν την εμφάνισή τους στο χορτάρι. Πρώτος ήταν ο Νταβίντ Φουστέρ για να ακολουθήσει ο Γιάννης Μανιάτης. Ο τρίτος της παρέας που ξεσήκωσε για τα καλά το φίλαθλο κοινό ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Για το... τέλος έμεινε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που γνώρισε και εκείνος πρωτοφανή αποθέωση από τους φιλάθλους.
Στέψη, σόου βεγγαλικών, γιορτή και γεύμα
Η στέψη των πρωταθλητών αποτέλεσε την... αφετηρία για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς σε γήπεδο και κερκίδες. Αφότου στον αγωνιστικό χώρο μαζεύτηκε όλη η ομάδα και οι συντελεστές, έχοντας παραλάβει όλοι τα μετάλλιά τους η ερυθρόλευκη κούπα υψώθηκε στον ουρανό. O Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβηκε στην κερκίδα και μαζί με τους αρχηγούς της ομάδας σήκωσε το τρόπαιο, την ώρα που μικρά παιδιά που ήταν πλαγίως του διαδρόμου σήκωναν ένα ένα τα προηγούμενα πρωταθλήματα.
 
Επακολούθησε... χαμός με τα βεγγαλικά και ενώ το "We are the champions" έπαιζε από τα μεγάφωνα του γηπέδου και ο Πάολο Μασάντο φώναζε από μικροφώνου "Campeones". Φυσικά ο γύρος του θριάμβου θα έμενε για όλους αξέχαστος. Το "άντε γειά, άντε γειά πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά", ήχησε την ατμόσφαιρα, κλείνοντας πρόγραμμα μίας ώρας και περισσότερο. To... γλέντι θα είχε και συνέχεια. Μετά την στέψη και τον γύρο του θριάμβου υπήρξε γεύμα στο V' Ammos. Ο κ. Μαρινάκης παρέθεσε το γεύμα αυτό για όλη την ομάδα.
gazzetta.gr