Latest News

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

"Κατέβασαν" το twitter με εντολή Ερντογάν! -Ρεζίλι διεθνώς η Τουρκία για "τα μαύρα τα μεσάνυχτα..."


Μπλόκαραν την πρόσβαση στο twitter στην Τουρκία ύστερα από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης από τα μαύρα... τα μεσάνυχτα. «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της τουρκικής δημοκρατίας», διαμηνύει ο Ερντογάν.

Το twitter, ένα από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού Ερντογάν, συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του, έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Τουρκία έπειτα από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.
Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας: «Θα ξεριζώσουμε το twitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της τουρκικής δημοκρατίας».

Τις προγούμενες εβδομάδες, άλλωστε, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε επανειλημμένως απειλήσει να απαγορεύσει το Facebook και το YouTube στην Τουρκία, για να σταματήσει τις ανώνυμες διαρροές ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που αποδεικνύουν όχι μόνο διαφθορά με εμπλοκή και της ίδιας της πρωθυπουργικής οικογένειας, αλλά και τις προσπάθειες να φιμωθεί κάθε επικριτική, αντιπολιτευόμενη φωνή και να αφοπλιστεί η δικαιοσύνη.
«Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα αφήσουμε αυτή τη χώρα στο έλεος του YouTube και του Facebook. Θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», διακήρυσσε ο Ερντογάν στις 6 Μαρτίου σε συνέντευξή του στο κανάλι ATV.
Έρευνες από την εταιρεία διαχείρισης του twitter
Η Twitter Inc, εταιρεία διαχείρισης του διαδικτυακού μέσου, δημοσίευσε μήνυμα στις υπηρεσίες της συμβουλεύοντας τους χρήστες του twitter στην Τουρκία ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.
Οι χρήστες ανέφεραν εκτεταμένες διακοπές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενώ ορισμένοι, προσπαθώντας να ανοίξουν την ιστοσελίδα twitter.com, έβλεπαν ανακοίνωση σχετικά με τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας.
Η πρόσβαση αποκλείστηκε έπειτα από… αγωγές πολιτών
Το όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας BTK ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση στο twitter αποκλείσθηκε με δικαστικές αποφάσεις έπειτα από αγωγές πολιτών για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.