Latest News

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σάλος στο Twitter με το CNN που «πέθανε» τον Πελέ!

Το CNN «πέθανε» τον Πελέ - Σάλος στο Twitter Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Από λάθος ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter το θάνατο του 73χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου...
του βραζιλιάνου Πελέ.
«Εκπρόσωπος του Πελέ είπε στο CNN ότι είναι ζωντανός (ο Πελέ) και πολύ καλά», μετέδωσε το CNN στην εκπομπή του New Day. Ο λογαριασμός στο Twitter της εκπομπής έσπευσε να διαγράψει τη λανθασμένη ανάρτηση για τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

«Λυπούμαστε για το λάθος και ευχαριστούμε τους φίλους μας για τη διόρθωση» έγραψε το Twitter του αμερικανικού καναλιού ζητώντας ουσιαστικά συγγνώμη από 54.000 followers για την λάθος ανάρτηση.
Στα λίγα λεπτά πάντως που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση της «είδησης» μέχρι τη διάψευσή της, τα social media πήραν «φωτιά», από τα σχόλια των εκατοντάδων χρηστών που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τραγικό γεγονός. Και, καλά έκαναν, αφού αποδείχθηκε γκάφα…
Το CNN «πέθανε» τον Πελέ - Σάλος στο Twitter
Για την ιστορία, ο λόγος που το CNN υπέπεσε στη συγκεκριμένη γκάφα είναι πως από την Τετάρτη έχει δημιουργηθεί στο facebook σελίδα η οποία διαδίδει ότι ο θρυλικός ποδοσφαιριστής είναι νεκρός ενώ φέρει το χαρακτηρστικό όνομα «R.I.P. Pelé». Η ιστοσελίδα μάλιστα προέτρεπε τους αναγνώστες να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους. Ακόμη και σήμερα η συγκεκριμένη σελίδα δεν έχει διορθώσει την ψεύτικη είδηση.