Latest News

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Έτσι, έληξε η κατάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο...


Με υψωμένη την γροθιά βγήκαν οι αγωνιστές και «ελευθέρωσαν» την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου...
της Αθήνας, σύμφωνα με το το megalo-limani, το οποίο έχει και το ρεπορτάζ:
Περίπου στις 9.00 το βράδυ «ελευθέρωσαν» το Δημαρχείο οι αγωνιστές εργαζόμενοι που από το πρωί στις 11.30 είχαν καταλάβει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παλεύοντας για την κατάργηση του ανθρωποκτόνου μέτρου της διαθεσιμότητας που  οδηγεί σε απόλυση.
Με πρωτοβουλία της Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α και των Αγωνιστικών Συσπειρώσεων και σε συνεννόηση με των συντονιστικό των Εργαζομένων που βρίσκονται σε Διαθεσιμότητα (Σχολικοί Φύλακες – Εκπαιδευτικοί – Καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών – εργαζόμενοι στα Α.Ε.Ι), αποφασίστηκε η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας και της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου με τον συμβολισμό ως πρώτου δήμου της χώρας αλλά και της στάσης που έχουν κρατήσει οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εργαζομένων και στην κατάργηση υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην κινητοποίηση και ήταν από διαφορετικούς χώρους  και κλάδους απέδειξαν πως μπορεί να βρεθεί κοινός βηματισμός και συντονισμός δράσεων, με θετικά αποτελέσματα, όταν υπάρχει η ανάλογη βούληση και  εκλείπουν φυσικά οι παραγοντισμοί και η προσπάθεια αυτοπροβολής οι οποίες τα υπονομεύουν. Το μήνυμα που έστειλαν οι αγωνιστές της κατάληψης...
Περισσότερα εδώ...