Latest News

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κύμα αντιδράσεων κατά της πώλησης του ΟΛΠ

"Επί ποδός" βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, με αφορμή την προωθούμενη πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ από...
το ΤΑΙΠΕΔ.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΥ) εξήγγειλε  την Τρίτη 11/3 προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.
Την ίδια ημέρα η ΟΜΥΛΕ καλεί στις 11.30 το πρωί, σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η Ομοσπονδία καλεί στην συγκέντρωση όλους τους φορείς κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς σε συμμετοχή.
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας κάλεσε τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά, να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και να πάρει μέρος στους κοινωνικούς αγώνες, για να παραμείνει ο ΟΛΠ στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου. Για να γίνει το λιμάνι, η φυσική συνέχεια της πόλης».
Στις αντιδράσεις των εργαζόμενων έρχονται να προστεθούν και δριμύτατες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την πώληση του ΟΛΠ.