Latest News

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ο Σταύρος Κασιμάτης για τις φυλακές Κορυδαλλού: " 220 άνθρωποι στοιβάζονται σε χώρο για 60..."

Οι άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και η κατεδάφιση της δεύτερης πτέρυγας των Γυναικείων Φυλακών βρέθηκαν στο...
επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. 
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι 220 άνθρωποι στοιβάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε έναν χώρο που με το ζόρι επαρκεί για 60, αφού μεταφέρονται κρατούμενοι από όλες τις Φυλακές τις χώρας, παραβιάζοντας τις πιο στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους. 
Έθεσε δε το πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής για ένταξη των δυο ιδρυμάτων στο ΕΣΥ, ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες για τους κρατούμενους- νοσηλευόμενους. Ο Υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου και ανέφερε ότι την πρόταση αντιμετωπίζει θετικά και ο Υπουργός Υγείας με τον οποίο θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες. Ενημέρωσε επίσης τον Δήμαρχο ότι έχει κατατεθεί τροπολογία με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς και του νοσοκομείου. 
Για την κατεδάφιση της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών δεσμεύθηκε ότι σε 10 μέρες θα ξεκινήσει η εκκένωση της και η μεταφορά των υποδίκων, ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση της. 
Αμέσως μετά θα προχωρήσει η κατεδάφιση και της εξωτερικής μάντρας των Φυλακών, ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η έκταση των 10 στρεμμάτων, η οποία έχει ήδη παραχωρηθεί στον Δήμο Κορυδαλλού.