Latest News

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βόμβα στο λιμάνι: Ποιον προτείνουν να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

Αν δεν κάνουν πλάκα στον απερχόμενο δήμαρχο και δεν γιορτάζουν νωρίτερα την Πρωταπριλιά, τότε μιλάμε ότι σκάει βόμβα μεγατόνων στο λιμάνι με υποψηφιότητα...

στον Πειραιά.
Δείτε ενδεικτικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο:

Πρόταση στον Μαρινάκη να κατέβει για δήμαρχος ΠειραιάΕνα πολιτικό «θρίλερ» εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στον Δήμο του Πειραιά που γενικότερα θα προκαλέσει ευρύτερο ζήτημα αν φυσικά καταλήξει. 

Επιφανείς πολίτες αλλά και φορείς της πόλης έχουν αναπτύξει έντονη κινητικότητα γύρω από μια «βαριά υποψηφιότητα» στον Πειραιά, που φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν του προέδρου του Ολυμπιακού, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι της πολιτικής ανεξαρτήτως κομμάτων, του εμπορίου και των επιχειρήσεων, ακόμα και της Εκκλησίας ζήτησαν από τον κ.Μαρινάκη να αναλάβει δράση και στην αγαπημένη του πόλη που έζησε και μεγέλωσε και φυσικά εκει διεκρίθη ως πολιτικός και ο αείμνηστος πατέρας του Μιλτιάδης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού το σκέφτεται, αλλά δεν το έχει αποφασίσει ακόμα αφού οι ασχολίες του με τη ναυτιλία αλλά κυρίως τον Ολυμπιακό είναι εξόχως απαιτητικές. Η αγάπη του πάντως για τον Πειραιά, τα κοινά και το πάθος του για δράση στον χώρο είναι δεδομένα. Επεται συναρπαστική συνέχεια στην πολιτική σκηνή εάν τελικώς το αποφασίσει…

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

"Πειραιάς ίσον Ολυμπιακός. Ακόμη και για όσους έχουν ελάχιστη σχέση με την αθλητική πραγματικότητα της χώρας, είναι δύσκολο να μην έχουν ακούσει ότι ο ιστορικότερος σύλλογος της Ελλάδας, με τους περισσότερους και πιο φανατικούς οπαδούς, συνιστά ουσιαστικά συνώνυμο του μεγάλου λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς περπάτησαν για δεκαετίες μαζί, με τους “ερυθρολεύκους” να έχουν παγίως διευρυμένη επιρροή και παρέμβαση στα κοινά της πόλης. Ενόψει λοιπόν και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ομάδα που υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε περίπατο στο πρωτάθλημα, και έφτασε μια ανάσα από μια ιστορική πρόκριση στο Champions League έχει λόγο. Και με το παραπάνω.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, βρισκόμαστε στο “παραένα” μιας εξέλιξης-βόμβα, καθώς ισχυροί τοπικοί παράγοντες του Πειραιά, από τον χώρο της Εκκλησίας, της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και κοινωνικών φορέων, πιέζουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης, στις εκλογές του Μαϊου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο Δευτέρα αναμένεται να εκδηλωθεί και επίσημα η παραπάνω πίεση, με τη δημοσιοποίηση σχετικής παρέμβασης από “ηχηρούς” φορείς του Πειραιά, που θα καλούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βγει μπροστά, και να σχηματίσει συνδυασμό του οποίου θα ηγηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια αφορά το ποιά θα είναι η τελική απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο γνωστός εφοπλιστής έχει αποδείξει ότι δεν γυρίζει την πλάτη στις προκλήσεις, ενώ είναι μαθημένος να δίνει μάχες, και τις περισσότερες φορές να τις κερδίζει.
Η πρόκληση του Δήμου Πειραιά για τα επόμενα πέντε χρόνια λοιπόν, προφανώς και δεν παρακάμπτεται εύκολα.
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προτείνει στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Το ενδεχόμενο αυτό, μάλιστα, το σκέφτεται πολύ σοβαρά ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρολεύκων, ο οποίος και θα πάρει την οριστική του απόφαση μέσα στις επόμενες μέρες.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη ένα πλάνο στο μυαλό του ώστε να κατέβει Δήμαρχος στην πόλη που μεγάλωσε, έχοντας μαζί του στο σχήμα τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρο.  Ο πατέρας του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλιτιάδης, στο παρελθόν υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Εκτός από την Εκκλησία της πόλης, η οποία βλέπει με καλό μάτι την περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι και αρκετοί εφοπλιστές οι οποίοι και έχουν τα γραφεία τους στον Πειραιά. Ουσιαστικά στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη βλέπουν τον άνθρωπο που μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του Πειραιά για το καλό της πόλης.
Το εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποδεχθεί αυτό το κάλεσμα θα το γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά στην όποια κομματική στήριξη, από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο τονίζουν πως ''αν ο Πρόεδρος κατέβει στις εκλογές θα είναι υπερκομματικός".

@ Ιδού ο Πειραιάς, ιδού και το πήδημα...