Latest News

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πρόταση δυσπιστίας Τσίπρα εναντίον Στουρνάρα...(ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΣΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ)

Απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα κατά του Γιάννη Στουρνάρα...
στη Βουλή.
Την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Οικονομικών «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων Πολιτών».
Η πρόταση δυσπιστίας παγώνει την συζήτηση στη Βουλή, καθώς θα απασχολήσει το κοινοβούλιο μέχρι την Τρίτη,όποτε και θα υπάρχει ψηφοφορία. Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει το σχεδιασμό της κυβέρνησης, τόσο για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, όσο και την εκταμίευση της δόσης από την Τρόικα...

Αναλυτικά το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας:

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών
Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Αθήνα 30-3-2014
Το τραπεζικό σύστημα, μέρος του τριγώνου της διαπλοκής μαζί με τα ΜΜΕ και την επιχειρηματική ελίτ, υπήρξε η ραχοκοκαλιά ενός ψευδεπίγραφου μοντέλου ανάπτυξης τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό το μοντέλο οδήγησε τη χώρα στην μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και την χρεοκοπία.
Από το 2010 και μετά το ελληνικό δημόσιο, οι Έλληνες φορολογούμενοι, στήριξαν το τραπεζικό σύστημα με 200 δις ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις. Παρά τον πακτωλό των χρημάτων προς τις τράπεζες, αυτές όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν, αλλά σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης και της λιτότητας, πολλαπλασίασαν την κρίση, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία και τις παραγωγικές τάξεις.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών μεθοδεύει το χάρισμα των τραπεζών στους εγχώριους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και τα ξένα κερδοσκοπικά funds. Με το παρόν νομοσχέδιο εκχωρείται ο έλεγχος των τραπεζών, δηλαδή ο έλεγχος της οικονομίας, σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση. Με αυτή την ενέργεια εκχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας στις τράπεζες. Με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στο ΤΧΣ να εγκρίνει την πώληση μετοχών σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή κτίσης τους. Έτσι, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για νέες απώλειες δημοσίου χρήματος, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την νομιμότητα τέτοιων πράξεων.
Ταυτόχρονα, επιβαρύνεται, με τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας, ενώ προκλητικά επιχειρείται η προκαταβολική αμνήστευση σε όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα εις βάρος της χώρας και της οικονομίας.
Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών».