Latest News

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η αφιέρωση του Μηλιού στο Θοδωρή Δρίτσα

Το βιβλίο του καθηγητή πολιτικής οικονομίας του ΕΜΠ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού "Από την Κρίση στην Κυβέρνηση της Αριστεράς", παρουσίασε στο...
στο Πασαλιμάνι ο Θοδωρής Δρίτσας. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά μίλησε για το βιβλίο και την οικονομία, "φωτογραφίζοντας" ταυτόχρονα τον Πειραιά, την κρίση, τις πολιτικές ανακατατάξεις των τελευταίων 5 χρόνων αλλά και το πολιτικό σχέδιο για τη διέξοδο. 
Κλείνοντας την παρουσίαση τόνισε: "Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει το υπόδειγμα πόλης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε στους ανθρώπους του Πειραιά, της εργασίας, της ναυτοσύνης, της βιομηχανίας, του εμπορίου. Στους ανθρώπους της πραγματικής παραγωγικής οικονομίας για μία νέα οικονομία, μια νέα πόλη που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές της ανάγκες. Αυτό είναι ένα στοίχημα για εμάς και ένα μήνυμα για όλους μας. Από τον Πειραιά για όλη την Ελλάδα." 
Ο συγγραφέας με χειρόγραφη αφιέρωση στον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά σημείωσε χαρακτηριστικά:"Στον Θοδωρή για όλα όσα κρυμμένα τιμαλφή έχουμε να σώσουμε".
Ο Γιάννης Μηλιός ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της κρίσης, τον διεθνή της χαρακτήρα, τα συμπτώματα της κατάρρευσης αλλά και τις ισχυρές πλέον προοπτικές της εξόδου μέσα από μιά νίκη των δυνάμεων της πλειοψηφίας της κοινωνίας και της εργασίας. 
Με τον Πειραιά, ο οποίος βίωσε την κρίση από νωρίς με την κατάρρευση της βιομηχανίας και την ιδιωτικοποίηση-απομάκρυνση του λιμανιού από την πόλη και την κοινωνία, να βρίσκεται σε κορυφαία θέση σε αυτή την επικείμενη μάχη.

@ Καλές είναι οι παρουσιάσεις βιβλίων δεν λέω, αλλά μάλλον χρειάζεται να κάνεις κάτι περισσότερο, σύντροφε. Δε νομίζεις;