Latest News

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Έτσι μπορείς να επιβιώσεις στο μποτιλιάρισμα...



Το μποτιλιάρισμα αποτελεί έναν από τους λόγους που οδηγούμε δίκυκλο, αλλά, παράλληλα, αποτελεί και μια μεγάλη απειλή για την ασφάλειά μας. Οι κίνδυνοι είναι...
πολλοί και ο μόνος τρόπος να τους αποφύγετε είναι η μεγάλη προσοχή που δείχνουμε κατά την οδήγηση. Σύμφωνα με το mototriti.gr, οι οδηγοί μοτοσικλέτας θα πρέπει να τηρούν τους εξής κανόνες ασφαλείας:
 Μείνετε, λοιπόν, απόλυτα προσηλωμένοι στην οδήγηση και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να παραμείνετε ασφαλείς, ακόμη και σε συνθήκες κυκλοφοριακής… ζούγκλας!
Δώστε μεγάλη προσοχή στα ταξί, τα οποία συχνά σταματάνε απότομα και αψυχολόγητα, προκειμένου να μη χάσουν την «κούρσα». Διατηρήστε απόσταση ασφαλείας και σε καμιά περίπτωση μην επιχειρήσετε προσπέραση από δεξιά.
Προσοχή στα λεωφορεία που έχουν σταματήσει σε στάση ή τα σταθμευμένα φορτηγά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος πεζός θα βιαστεί και θα πεταχτεί μπροστά σας, αφού ούτε αυτός ούτε εσείς έχετε ορατότητα.
Ακόμα και στα σημεία που έχετε προτεραιότητα, μην τη διεκδικείτε «επιθετικά».
Περνώντας ανάμεσα από μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα… να περιμένετε τα πάντα! Τα δύο δάχτυλα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στη μανέτα του φρένου.
Μην ρισκάρετε με το «βαθύ πορτοκαλί» στα φανάρια, γιατί αν ξεκινήσει κάποιος από το αντίθετο φανάρι γρήγορα, θα συναντηθείτε στην πορεία.
Έχετε πάντα το νου σας, ειδικά στις μεγάλες διασταυρώσεις, για τροχονόμο. Ειδικά σε ημέρες με αυξημένη κίνηση, υπάρχουν πολλοί στις διασταυρώσεις.