Latest News

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νέα παρέμβαση Δρίτσα για τις μονοδρομήσεις - Δείτε τι ζητά τώρα από τον απερχόμενο Δήμαρχο


Την προσωρινή αναστολή των μονοδρομήσεων στο Α΄ Διαμέρισμα ζήτησε με επιστολή του στον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της...
παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» Θοδωρής Δρίτσας.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θ. Δρίτσας ανέπτυξε τις γνωστές θέσεις του «Λιμανιού της Αγωνίας» για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που αποτελούν προϊόν ενδελεχούς επιστημονικής τεκμηρίωσης και τόνισε ότι όλη η πόλη έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, αφού:
·       
  Το έργο εφαρμόστηκε σε ακατάλληλο χρόνο με την πόλη εν πλήρη λειτουργία και όχι σε περίοδο διακοπών.

·  Γειτονιές ολόκληρες έχουν αποκλειστεί αδικαιολόγητα και σημαντικές αρτηρίες της πόλης έχουν χάσει τη λειτουργικότητά τους. Κυρίως όμως,

· Δεν υπάρχει μελετητική ομάδα να αναλάβει τις διορθώσεις,  η δε Τροχαία Πειραιά αδυνατεί να σηκώσει λόγω έλλειψης προσωπικού το βάρος της συστηματικής επιτήρησης της εφαρμογής του μέτρου.

Ο Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε από τον Β. Μιχαλολιάκο να αντιμετωπίσει «με γενναιότητα το αδιέξοδο» και πρότεινε:

·  Να ανασταλεί  προσωρινά η επέκταση των μονοδρομήσεων στο Α’ Διαμέρισμα (Χατζηκυριάκειο, Πειραϊκή και Ζέα) έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και αφού εξασφαλισθούν  αμέσως (κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί ήδη από 15μέρου) όλα τα απαραίτητα για την διόρθωση των αστοχιών.