Latest News

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τι έμαθε ο Θοδωρής Δρίτσας για την εικονική πραγματικότητα κάτω στον Πειραιά...


Δύο πράγματα για την εικονική πραγματικότητα του απερχόμενου δημάρχου στον Πειραιά, έμαθε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τη Διοίκηση της...
Αττικό Μετρό. 

Συζητώντας με τον πρόεδρο Χρήστο Τσιτούρα ο επικεφαλής του συνδυασμού "Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας" διαπίστωσε πως τόσο η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ, όσο και η ανακατασκευή του Ρολογιού, είναι έργα που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. 
Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικο Μετρό!
Διαβάστε τι αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά:

  •   «Διαπιστώσαμε ότι το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από τη Μυρτιδιώτισα έως την Αλιπέδου και μαζί με αυτό ο σημαντικός σταθμός Καμίνια-Κεράνη δεν θα πραγματοποιηθεί».  Καταργήθηκε με την εξής απόφαση:
Διάλυση της σύμβασης: «Προμελέτη, Οριστική μελέτη και Τεύχη Δημοπράτησης για την υπογειοποίηση των γραμμών της ΗΣΑΠ ΑΕ από το στ. ΠΕΙΡΑΙΑ έως το στ. ΦΑΛΗΡΟ (Α.Δ. 22/07). Απόφαση ΣΤΑΣΥ1742/ Συνεδρίαση ΔΣ 605/18-9-13.Αυτό μας επιβεβαιώθηκε από την ανώτατη διοίκηση της Αττικό Μετρό! Διαπιστώσαμε ακόμη ότι παρότι η Αττικό Μετρό επιθυμεί να γίνει το έργο ουδείς το διεκδίκησε σθεναρά εκ μέρους του Δήμου Πειραιά! Και τούτο πέρα από το γεγονός ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος επιμένει ότι το έργο θα γίνει και το εξαγγέλει προεκλογικά. Καλώ σε συναγερμό. Πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας για τον Πειραιά και τα Καμίνια. Εμείς θα το διεκδικήσουμε αταλάντευτα.

  •  «Διαπιστώσαμε ότι στο σημείο (κηπάριο Ακτής Μιαούλη) εκεί όπου ο Δήμος Πειραιά δηλώνει ότι θα ανακατασκευάσει το ιστορικό «Ρολόι», πρόκειται να κατασκευαστεί ένα από τα μεγάλα κεντρικά φρεάτια εξαερισμού του Μετρό. Γι’ αυτό το Ρολόι δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε αυτό το σημείο.
«Μετά από αυτήν την ενημέρωση δύο τινά μπορούμε να υποθέσουμε:  Ή ο Δήμαρχος εξήγγειλε το έργο αγνοώντας την τοπογραφία και τα τεχνικά δεδομένα ή ο Δήμαρχος επιλέγει σχέδιο να χτιστεί το Ρολόι στην καρδιά του ιστορικού και μοναδικού για τον Πειραιά Τινάνειου Κήπου που δημιουργήθηκε την ίδια εποχή με τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας πριν από ενάμισυ αιώνα. Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει εκτός και αν προτίθεται να επιλέξει την κατασκευή  στη μέση της Ακτής Μιαούλη! Και στις δύο περιπτώσεις οι εξαγγελίες είναι στον αέρα και βέβαια όχι μόνο γι΄αυτόν τον λόγο. 
Όμως ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει αναδείξει το «Ρολόϊ» ως ατού στην ακήρυκτη αλλά πολυδάπανη προεκλογική του καμπάνια !

@Τικ τακ, τικ τακ και τσαφ τσουφ, τσαφ τσουφ...