Latest News

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Θρίλερ με την προσάραξη τουρκικού πλοίου -Διαρροή καυσίμων "μαυρίζει" τη Μύκονο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μύκονος: Διαρροή καυσίμων από τουρκικό πλοίοΘρίλερ με την προσάραξη πλοίου με τουρκική σημαία, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των ακτών...

της Μυκόνου.


Από την προσάραξη διαπιστώθηκε  διαρροή καυσίμων από το τουρκικό πλοίο «Yusuf Cepnioglu» βόρεια της Μυκόνου Για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης έχει ενεργοποιηθεί το Περιφερειακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης προκειμένου τα καύσιμα κίνησης, το diesel και τα λιπαντικά που υπάρχουν στο πλοίο να μην προκαλέσουν περιβαλλοντική καταστροφή. Ανασταλτικός παράγοντας για την προσπάθεια των ανδρών του Λιμενικού και των τοπικών αρχών είναι οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στην Μύκονο μεταβαίνει και εξειδικευμένο κλιμάκιο της διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος. 

Μία πτυχή της υπόθεσης αφορά την άρνηση του Τούρκου πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου του «Yusuf Cepnioglu» να απομακρυνθούν από το πλοίο με το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι δύο Τούρκοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν το πλοίο παρά τις επανειλημμένες κλήσεις των Ελλήνων αξιωματικών και επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, όταν πλέον το «Yusuf Cepnioglu» είχε πάρει μεγάλη κλίση και οι δύο ναυτικοί ήταν αδύνατο να παραμείνουν στο πλοίο λόγω της μεγάλης εισροής υδάτων.
Το πλοίο, το οποίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία, φορτωμένο με 204 κοντέινερ.Στο σημείο της προσάραξης μετέβησαν για προληπτικούς λόγους δύο πλωτά του λιμενικού, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία εντός της ημέρας αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή ρυμουλκών για τον απεγκλωβισμό του πλοίου.