Latest News

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Νέες "φουρτούνες" στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες- Μπλόκα της ΠΝΟ σε πλοία τη Δευτέρα

«Τρικυμία» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες -48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε η ΠΝΟΣτον "αέρα" αναμένεται να βρεθούν από τη Δευτέρα το πρωί οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες,  καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε το...

μεσημέρι του Σαββάτου 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 8:00 το πρωί, έξω από το πλοίο «European Express». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον υπουργό...
Οι ναυτικοί έχουν ξεσηκωθεί με αφορμή την ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται και θα ψηφισθεί την Κυριακή στη Βουλή, στην οποία αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων. (Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους).
Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω) .
Επίσης ζητεί την απόσυρση του άρθρου 25 του νομοσχεδίου περί «προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ασφαλείας» στα πλοία της ακτοπλοΐας, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο, καταργούνται συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.