Latest News

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μιχαλολιάκος προς βουλευτές: «Καλώς ήρθατε στις φυλακές... δεν αποκλείω να ξανάρθετε»

Με επιθετική διάθεση υποδέχθηκαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που...
μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τους εξετάσουν για τις νέες διώξεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της οπλοκατοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος υποδέχθηκε τους βουλευτές με την εξής φράση: «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!».

Και πρόσθεσε: «Ρίξτε μια ματιά στις φυλακές... Δείτε τι ωραία που είναι εδώ, γιατί δεν αποκλείεται να σας φέρουν μια μέρα»».

Ο αρχηγός της ΧΑ αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «χαλκευμένες» και την εις βάρος του δίωξη πολιτική.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ανάλογο ήταν το ύφος και των υπόλοιπων προφυλακισμένων βουλευτών, δηλαδή των Χρ. Παππά, Γ. Λαγού και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γερμενής επέλεξε να μην συναντηθεί με την Επιτροπή, αλλά να απαντήσει με υπόμνημα, που ετοίμασε ο δικός του δικηγόρος.

Μέλη της Επιτροπής εκτίμησαν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ανήσυχος, φοβισμένος και επιθετικός, ενώ θεωρούν ότι η συμπεριφορά του κ. Παππά ήταν η χειρότερη.

Ο τελευταίος τους αποκάλεσε «περιοδεύοντα θίασο», τους ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει το έργο τους και αποχώρησε, χτυπώντας την πόρτα.

Με ειρωνική διάθεση εμφανίστηκε ο Γ. Λαγός, ο οποίος, στην ερώτηση τι ήθελε τα φυσίγγια, απάντησε: «Για να τα βλέπω κάθε πρωί, να τα καμαρώνω» και πρόσθεσε: «Τα ήθελα για να σκοτώσω τέσσερις - πέντε και τις φωτοβολίδες τις ήθελα για την ημέρα της επανάστασης».

Πάντως, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να εισηγηθούν την άρση των ασυλιών προφυλακισμένων βουλευτών, εκτός αυτών των κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα, έως ότου μελετήσουν τα υπομνήματά τους.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις καταθέσεις των υπόλοιπων έξι ελεύθερων βουλευτών, για τους οποίους εκκρεμεί το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.