Latest News

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ ο Μιχαλολιάκος

Αντιμέτωπος με ουκ ολίγους πονοκεφάλους είναι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο παρά πέντε της ανακοίνωσης της εκ νέου...
υποψηφιότητάς του στον Δήμο Πειραιά, καθώς τα πεπραγμένα του και ιδιαίτερα οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις έργων στις οποίες προχώρησε έχουν δημιουργήσει συζητήσεις επί συζητήσεων στο μεγάλο λιμάνι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τακτική που ακολούθησε στην περίπτωση του πολυδιαφημισμένου Δημοτικού Θεάτρου, η επαναλειτουργία του οποίου βασίστηκε σε παντός είδους «ημετέρους», που σε κάποιες περιπτώσεις ενεπλάκησαν στο εγχείρημα χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και έναντι ποσών μάλλον... υψηλών για την παρούσα συγκυρία.
Αρχίστε να μετράτε λοιπόν: Οι παραστάσεις που ανέβηκαν με αφορμή τα εγκαίνια του ιστορικού κτιρίου δόθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στην εταιρεία View Master του Φωκά Ευαγγελινού και στοίχισαν περισσότερα από 170.000 ευρώ! Την ίδια στιγμή, η απόφαση για την τετραήμερη παράταση των εκδηλώσεων επιβάρυνε το δημοτικό ταμείο με επιπλέον 48.593 ευρώ. Μάλιστα, ο δήμος μπήκε σε έξοδα και για την ταξιθεσία, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου, αφού η εν λόγω αποστολή ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, με την αμοιβή των όμορφων ταξιθετριών να ανέρχεται σε περισσότερα από 46.000 ευρώ (μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό). Το catering για τα εγκαίνια κλείστηκε (φυσικά) με απευθείας ανάθεση, με τον γαλαντόμο δήμαρχο να δίνει από τον δημοτικό κορβανά το ποσό των 4.797 ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει τους υψηλούς προσκεκλημένους του. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Με τη... δοκιμασμένη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης δόθηκε και το έργο της συντήρησης των τεχνικών εγκαταστάσεων του θεάτρου, που για περίοδο ενάμιση μήνα (από τον Νοέμβριο, οπότε και έγιναν τα εγκαίνια, μέχρι το τέλος του 2013) κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 20.000 ευρώ. Τέλος, το έργο της ασφάλειας του χώρου ανατέθηκε, κατόπιν πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, στην εταιρεία GRGENESIS, έναντι 72.550 ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή του Κώστα Χαραλαμπίδη, γνωστού από τις ένδοξες ημέρες Παναγόπουλου στην ΕΡΤ, για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.
Ταυτόχρονα, εδώ και αρκετό καιρό διατυπώνονται πολλές ενστάσεις σχετικά με την απόφαση μίσθωσης σε ιδιώτη του κτιρίου μπόουλινγκ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στην Καστέλα, προς 6.000 ευρώ (το μίσθωμα θεωρείται από πολλούς ιδιαίτερα χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ανάλογες επιχειρήσεις στη Ζέα ή στο Μικρολίμανο ενοικιάζονται μηνιαίως από 15.000 έως 20.000 ευρώ). Μάλιστα υπήρξαν επίσημες τοποθετήσεις, ότι η επιχείρηση δεν διέθετε κανονισμό λειτουργίας και ότι δεν έχουν γίνει ανακαίνιση και έργα συντήρησης ύψους 500.000 ευρώ, που προβλέπει το συμβόλαιο δήμου-ιδιώτη.
Πολλά παρατράγουδα είχαμε και το καλοκαίρι, όταν έγινε γνωστό πως ο δήμος διέθεσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 135.619 ευρώ για την εκπροσώπηση του Πειραιά στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Μασσαλία, στο πλαίσιο του θεσμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας». Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, το ποσό αυτό κρίθηκε τουλάχιστον υπερβολικό για έναν υπερχρεωμένο δήμο και μάλιστα εν μέσω δυσάρεστης οικονομικής συγκυρίας.

Το ρεπορτάζ είναι του Γιώργου Μανουσακάκη και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

@Κάποιος διαβάζει Reportaz Net ή είναι ιδέα μου;