Latest News

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το πάρτι της απάτης δεν σταματά στα νοσοκομεία


Απάτη που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του Δημοσίου αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της εισαγγελέως κατά...
της διαφθοράς. 
Πρόκειται για υπόθεση με πωλήσεις υλικών προς δημόσια νοσοκομεία, υπερτιμολογημένα ώς και κατά 241%. Οι αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη έναν 55χρονο επιχειρηματία, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.
Οι πωλήσεις τοποθετούνται την περίοδο 2008-2010. Ωστόσο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, από την έρευνα προκύπτει πως ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας εξακολουθούσε να έχει συμβάσεις με δημόσια νοσοκομεία, που ήταν ενεργές τουλάχιστον έως τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση της δράσης του συλληφθέντος επιχειρηματία, την επίμαχη περίοδο της δικαστικής έρευνας, είναι η αγορά αιμοστατικού από την Τσεχία έναντι μόλις 2,5 ευρώ, το οποίο ο 55χρονος διέθετε σε δημόσιο νοσοκομείο σε τιμή που άγγιζε τα 500 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010 ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας εμφανιζόταν σε περισσότερα από εκατό δημόσια νοσοκομεία ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας εμπορίας ιατρικών ειδών, παριστάνοντας ψευδώς σε διοικήσεις και σε υπαλλήλους των τμημάτων προμηθειών πως τα ιατρικά είδη που διακινούσε είχαν αγοραστεί από κυπριακή εταιρεία στις αναγραφόμενες τιμές των τιμολογίων και πως στην τελική τιμή θα έπρεπε να ενσωματωθεί και το δικό του κέρδος.
Διαπιστώθηκε, ωστόσο, ότι η κυπριακή εταιρεία είχε συσταθεί από τον ίδιο και η εταιρεία του στην Ελλάδα ήταν ο μοναδικός πελάτης της. Μέσω της κυπριακής εταιρείας αγόραζε σε πολύ χαμηλές τιμές από οπουδήποτε και πωλούσε πανάκριβα στην ελληνική του εταιρεία. Εμφάνιζε, λοιπόν, τα τιμολόγια αγοράς από την κυπριακή εταιρεία, προσέθετε λογικό κέρδος και κατάφερνε να διαθέτει στα νοσοκομεία υλικά με υπέρογκες τιμές.