Latest News

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μια συνέντευξη, ένα «παραμύθι» και ο... κύριος Κουφοντίνας...

Με μια ανάρτηση στο σάιτ της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ οι αρμόδιοι της κυριακάτικης ναυαρχίδας του ΔΟΛ απαντούν στα όσα τους καταλογίζει «Το Χωνί» περί «απαγορευμένης συνέντευξης» του Δημήτρη Κουφοντίνα...
της 17Ν.

Συγκεκριμένα στην απάντηση του ΒΗΜΑΤΟΣ για τη συνέντευξη του... κυρίου (ο ψεύτικος «καθωσπρεπισμός» του ΔΟΛ) Κουφοντίνα αναφέρεται:

«Σχετικά με δημοσιεύματα και αναφορές για δήθεν «απαγορευμένη» συνέντευξη Κουφοντίνα και άλλα τινά το «Βήμα της Κυριακής» διευκρινίζει τα εξής: Όντως το "Βήμα της Κυριακής" έστειλε ερωτήσεις στον κ. Κουφοντίνα, ελπίζοντας ότι θα λάβει απαντήσεις επί όλων των θεμάτων που απασχόλησαν τελευταίως την κοινή γνώμη, με αφορμή την έκδοση του επίμαχου βιβλίου του.

Ο κ. Κουφοντίνας απάντησε επιλεκτικά στις ερωτήσεις που έκρινε πολιτικά ορθές γι' αυτόν,
αρνούμενος απαντήσεις σε άλλες κρίσιμες για το "Βήμα της Κυριακής".

Κατόπιν αυτών, κρίναμε τη "συνέντευξη" ανεπαρκή, αρκούντως προπαγανδιστική και μη
δημοσιεύσιμη.

Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια».

Τι απαντάει Το ΧΩΝΙ

Το Χωνί σε ανταπάντησή του προς Το ΒΗΜΑ γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση:
«Με μια ανάρτηση που προσπαθεί -αλλά δεν καταφέρνει- να κρύψει την αμηχανία πίσω από ένα ύφος ανωτερότητας και, τελικά, προκαλεί περισσότερες απορίες από όσες λύνει, επιχείρησε σήμερα το απόγευμα να απαντήσει ΤΟ ΒΗΜΑ στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, σχετικά με την συνέντευξη του επιχειρησιακού αρχηγού της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, την οποία ζήτησε, πήρε αλλά ουδέποτε δημοσίευσε η κυριακάτικη ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Αντίθετα, Το ΧΩΝΙ -που κυκλοφορεί σήμερα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και αύριο σε όλη την επικράτεια- δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της «απαγορευμένης» συνέντευξης, ώστε να καταλάβουν οι αναγνώστες για ποιο λόγο δεν το δημοσίευσε ΤΟ ΒΗΜΑ.

Απορία: Η εφημερίδα του Οργανισμού Λαμπράκη, ενώ μιλά για ερωτήσεις που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της- άφησε αναπάντητες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αποφεύγει να τις δώσει στη δημοσιότητα. Γιατί; Η δημοσιοποίησή τους θα μας έδινε τη δυνατότητα να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για την τυχόν επιλεκτικότητα, την τυχόν ανεπάρκεια, αλλά και την τυχόν προπαγάνδα τόσο των απαντήσεων, όσο όμως και των ερωτήσεων. Γιατί αμφότερες κρίνονται.
Από την πλευρά μας, θα αρκεστούμε -προς το παρόν- στο αυτονόητο: Πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Δημήτρη Κουφοντίνα ότι, ενώ η συνέντευξη είχε δοθεί, ΤΟ ΒΗΜΑ ενημέρωσε το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν η εφημερίδα σταλεί στο πιεστήριο, ότι δεν επρόκειτο να δημοσιευθεί. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι είχε προηγηθεί άνωθεν απαγόρευση της δημοσίευσης. Μια «απαγορευμένη» (από ΤΟ ΒΗΜΑ) συνέντευξη, δηλαδή. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Του ΒΗΜΑτος.» zoornalistas