Latest News

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

"Πονοκέφαλος" η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής

Το ζήτημα της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και το θέμα του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται να απασχολήσει την...


κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός, καθώς υπήρξαν διαφοροποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε -κατά ορισμένα στελέχη- υπάρχει ο φόβος να δημιουργηθεί η εντύπωση πως η ΧΑ είναι ένα αντισυστημικό κόμμα το οποίο όλοι πολεμούν.
Από την άλλη, ο φόβος να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΧΑ είναι ακόμη μεγαλύτερος, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει την άρση ασυλίας των βουλευτών.
Στελέχη επισημαίνουν ότι η κίνηση για άρση της ασυλίας -ενδεχομένως και προφυλάκιση- του συνόλου των βουλευτών της ΧΑ εντάσσεται στην στρατηγική της κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. Αυτό είναι κάτι που από το Σύνταγμα δεν προβλέπεται κι έτσι γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις.
Αυτό το σκεπτικό διατύπωσε με την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής προ ολίγων 24ώρων και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτσης.


Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα προκριθεί μια «συμβιβαστική λύση», δηλαδή ψήφο κατά περίπτωση για την άρση ασυλίας των εννέα βουλευτών της ΧΑ.