Latest News

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Σωκράτη Γκιόλια: "Μας έλεγε ότι θα τον σκοτώσει ο Μάκης...."

gkiolias-dolofonia-570 Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια, από την ημέρα της άγριας δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. 
Το μυστήριο...
συνεχίζει ακόμη να στοιχειώνει την υπόθεση, καθώς στο ερώτημα ποιος και γιατί να σκοτώσει τον δημοσιογράφο, η αστυνομία δεν έχει
ακόμα απάντηση.

Ήταν 19 Ιουλίου του 2010, όταν δολοφονήθηκε, κάτω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, ο γνωστός δημοσιογράφος και πρωτεργάτης του επιτυχημένου τότε blog «Troktiko» Σωκράτης Γκιόλιας και σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μόλις λίγες μέρες πριν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κάλεσε την σύζυγό του και τον αδερφό του, για συμπληρωματική κατάθεση, με το ρεπορτάζ να επισημαίνει πως υπάρχει τρομερή καθυστέρηση στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Η δολοφονία-μυστήριο, της οποία της ευθύνη είχε αναλάβει η « Σέχτα Επαναστατών» μέσω προκήρυξης που είχε στείλει στην εφημερίδα «Τα Νέα», ξαναέρχεται στην επιφάνεια των ερευνών της αστυνομίας, καθώς φαίνεται να συνδέεται με μία , πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 2012. Τότε είχαν εκτελεσθεί τρεις Έλληνες και δύο Ρουμάνοι σωματοφύλακες του επιχειρηματία Φάνου Καλιψιδιώτη. Κανείς βέβαια από την αστυνομία δεν φανταζόταν πως η πενταπλή εκτέλεση θα συνδεόταν με την δολοφονία του δημοσιογράφου, παρά το γεγονός πως και τα δύο περιστατικά είχαν κοινούς παρανομαστές, όπως ίδια όπλα αλλά και πανομοιότυπο τρόπο εκτέλεσης των θυμάτων, με πολλές σφαίρες και στις δύο περιπτώσεις.
Οι δύο υποθέσεις συνδέθηκαν, από τη στιγμή που ξεκίνησε να «κελαηδάει» από τις φυλακές της Κύπρου ο ένας εκ των εκτελεστών του πενταπλού «συμβολαίου θανάτου» Αναστάσιος Τσελεχίδης, ο οποίος υπό το βάρος της ποινής του «έσπασε» λέγοντας πως ο «Μαμ» ( Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, συνεργάτης του στην εκτέλεση) εμπλεκόταν στην δολοφονία του Γκιόλια, φωτογραφίζοντάς τον και ως μέλος της «Σέχτας Επαναστατών». Όλα αυτά, ισχυρίστηκε πως του τα είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο συνεργάτης του, τον οποίο όμως οι αρχές τον είχαν ανακρίνει πολλές ώρες και όπως είπε Αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής «μας έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για ένα άκρως υπερφίαλο άτομο, εθισμένο στην κοκαΐνη, που πολλές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις αν λέει ψέματα ή αλήθεια».
Πάντως η αντιτρομοκρατική δείχνει να πιστεύει πως τουλάχιστον ο Τσελεχίδης λέει αλήθεια για τον συνεργάτη του, χωρίς ωστόσο να επιδεικνύει την ίδια εμπιστοσύνη και στον Μαμαλικόπουλο.
Από την μεριά τους, η σύζυγος και ο αδερφός του δολοφονημένου Γκιόλια, είπαν, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πως ο Σωκράτης καιρό πριν τη δολοφονία του τόνιζε πως «θα τον σκοτώσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και θα το κάνει να φανεί ότι είναι η Σέχτα».
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας στέκεται στην προχειρότητα την οποία υπέδειξε στην συγκεκριμένη υπόθεση η αντιτρομοκρατική, αφού η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, η γυναίκα του Σωκράτη, η οποία είδε τα πάντα από το μπαλκόνι, κλήθηκε 3,5 χρόνια μετά για συμπληρωματική κατάθεση, ενώ ένα Laptop και δύο κινητά τηλέφωνα του Σωκράτη δεν κατασχέθηκαν από τις αρχές.
Πάνω στο θέμα του χειρισμού της υπόθεσης, ο αδερφός του Σωκράτη, σε δημόσια δήλωσή του, είπε ότι «Οι αρμόδιες αρχές της χώρας δέχονται τον ισχυρισμό ότι η «Σέχτα Επαναστατών» δολοφόνησε τον αδερφό μου, επειδή απλώς το έγραψαν σε μία προκήρυξη. Είμαι ενήμερος από τις κυπριακές αρχές, πως έχουν στα χέρια τους δύο ένορκες καταθέσεις και τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος της δολοφονίας του Σωκράτη. Είναι πολλά τα ερωτηματικά για την υπόθεση και το μόνο σίγουρο είναι πως υπήρχε συμβόλαιο θανάτου. Δεχόταν απειλές από συγκεκριμένο άτομο».


@Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα δημοσίευμα αντεκδίκησης μεταξύ των δύο άσπονδων φίλων,αφού ως γνωστόν πριν λίγες μέρες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκάλυψε ότι ο Θέμος Αναστασιάδης μετακόμισε οικογενειακώς στην Ελβετία κι αυτός προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να σταματήσει τα δημοσιεύματα αλλά δεν του έκαναν τη χάρη.
Περιμένουμε έστω και μετά από σχεδόν τέσσερα  χρόνια να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι