Latest News

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Θέλουμε "αποδείξεις και ονόματα" για το ρολόι...



Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για το κόστος των εκδηλώσεων με  το παλιό Ρολόι (ΕΔΩ), η δημοτική αρχή Πειραιά αναγκάστηκε να βγάλει μια...
ανακοίνωση-απολογισμό.
Ανάμεσα στ' άλλα ο απερχόμενος Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος υποστηρίζει γενικά και αόριστα ότι τα έσοδα από τη συναυλία Δάρρα-Χαλκιά, το "εισιτήριο" των 200 ευρώ στο δείπνο και τη δημοπράτηση των έργων τέχνης άγγιξαν τα 94.540 ευρώ.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν λέει κουβέντα για τα έξοδα της εκδήλωση, ενώ δεν παραθέτει αναλυτικά πως προέκυψαν τα συγκεκριμένα έσοδα. 
Δηλαδή:
  • πόσα άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία με το αντίτιμο των 30 ευρώ
  • πόσα άτομα πλήρωσαν τα 200 ευρώ στο επίσημο δείπνο
  • ποιοι και πόσο αγόρασαν έργα τέχνης

Τα στοιχεία αυτά χρειάζεται να είναι γνωστά για πολλούς και διαφόρους λόγους γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ...παρεξηγήσεις. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε σε παλαιότερη δημαρχιακή θητεία στην οποία προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να "ξαναχτυπήσει το Ρολόι" γνωστός πειραιώτης Δικηγόρος που δεν είναι πλέον στη ζωή, είχε προσφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για το οποίο η οικογένειά του ακόμα αναρωτιέται που πήγε αφού το Ρολόι δεν ανακατασκευάστηκε ποτέ!

Επειδή, λοιπόν,  το θέμα είναι λεπτό και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν δημόσιες η απερχόμενη δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά για όσα χρήματα συγκεντρώνονται για το παλαιό Ρολόι...

@ Θέλουμε αποδείξεις και ονόματα για το ρολόι, Τικ, τακ, τικ, τακ...