Latest News

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ρουσφέτια προσλήψεων σε καταιγίδα απολύσεων στους Δήμους εν όψει των εκλογών...

Όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων και εκδικητικών απολύσεων στους δήμους ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, δημοκρατίας...

και διαφάνειας. 
Αφήνει ελεύθερες τις προσλήψεις συμβασιούχων μέσα στις εκλογές του Μαΐου και ταυτόχρονα απολύει στις 22 Μαρτίου όσους βρίσκονται σήμερα σε διαθεσιμότητα (δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κ.τ.λ.) και δεν έχουν βρει θέση στο Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, για να βγάλει σε διαθεσιμότητα 4.000 εργαζομένους στους δήμους και τις περιφέρειες φέρνοντας σε πέρας το πρόγραμμα κινητικότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετακινεί χρονικά το προστατευτικό δίμηνο απαγόρευσης των αλλαγών της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων, που ισχύει παγίως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ορίζοντας ότι αυτό θα αρχίσει στις 18 Απριλίου και όχι στις 18 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερης έμπνευσης προσπάθεια πολιτικής χειραγώγησης των πολιτών και καρατόμησης των δημοκρατικών κατακτήσεων με τριπλό χτύπημα μπαράζ των θεσμικών ελευθεριών πριν από τις εκλογές, που συνοδεύεται από την εν κρυπτώ διαβούλευση(;) του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κατά το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Είναι ενδεικτικό ότι το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε στο opengov.gr στις 28 Φεβρουαρίου στις 3 μετά το μεσημέρι (δηλαδή μόλις ξεκίνησε το εορταστικό τριήμερο) και έμεινε ανοικτό μόλις μέχρι χθες 4 Μαρτίου ώρα μία μετά το μεσημέρι, δηλαδή μισή... ημέρα μετά την αργία της Καθαράς Δευτέρας. Απόδειξη ότι ελάχιστοι ενημερώθηκαν για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και η έννοια της διαβούλευσης τόσο ως ουσία όσο και ως πράξη ήταν από την αρχή ναρκοθετημένη, είναι ότι σε σύνολο 80 άρθρων του νομοσχεδίου τα σχόλια ήταν μόνον 15...