Latest News

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

"Μπλόκο" σε 995.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα


Στο ποσό των 3.512.530,18 ευρώ ανέρχονται οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι  από τις ποσότητες  λαθραίων καπνικών προϊόντων που βρέθηκαν σε δύο εμπορευματοκιβώτια από...
την Μαλαισία. 


Το παράνομο φορτίο είχε τελικό προορισμό την Αίγυπτο, μέσω Τουρκίας, αλλά  εντοπίστηκε  και κατασχέθηκε από τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.
Τα δύο εμπορευματοκιβώτια εντοπίσθηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, το οποίο εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς – Κωνσταντινούπολη, όπου επρόκειτο να μεταφορτωθούν σε άλλο πλοίο με προορισμό το Port Said  της Αιγύπτου και ύστερα από  συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας και του Ε’ Τελωνείου Πειραιά εκφορτώθηκαν εγκαίρως.
Τα δηλωθέντα εμπορεύματα στα φορτωτικά έγγραφα ήταν συρταριέρες, ενώ οι διοργανωτές της διακίνησης των λαθραίων καπνικών, στις προσπάθειές τους για εξαπάτηση των Αρχών, είχαν οργανώσει τη μεταφορά με τα αυτά φορτωτικά έγγραφα και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν πλήρες με το δηλωθέν εμπόρευμα (πλαστικές συρταριέρες).
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ένα εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 998 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 499.000  πακέτα (9.980.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας RGD, ενώ το έτερο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 992 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 496.000 πακέτα (9.920.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας Bon Classic.
Η έρευνα στο πλαίσιο της υπόθεσης συνεχίζεται, ενώ από την αρχή του έτους 2014 έχουν κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Π.Δ. Αττικής του Σ.Δ.Ο.Ε., 25.000.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά, σε εισαγόμενα εμπορευματοκιβώτια.