Latest News

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μετά τον "Μάριους" σκότωσαν και 4 λιοντάρια...

Φωτογραφία αρχείου

Νέο σοκ έχει προκαλέσει ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης, που πρόσφατα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την εν ψυχρώ εκτέλεση μιας νεαρής καμηλοπάρδαλης, του Μάριους, αφού σκότωσε τέσσερα λιοντάρια...


«Λόγω της φυσικής συμπεριφοράς των λιονταριών, ο ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στα δύο ηλικιωμένα λιοντάρια και σε δύο λιονταράκια που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τα βγάλουν πέρα μόνα τους» ανέφερε η διεύθυνση του σήμερα.
Τα δύο μικρά, ηλικίας μόλις 10 μηνών, «θα σκοτώνονταν από το νέο αρσενικό μόλις του δινόταν η ευκαιρία», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.
Τα λιοντάρια σκοτώθηκαν την Δευτέρα καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν βρήκε κάποιο «σπίτι» για αυτά, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του κήπου. Σε αντίθεση με τον Μάριους, αυτή τη φορά πάντως η εκτέλεσή τους δεν έγινε παρουσία κοινού.
Σε μερικές ημέρες το νέο αρσενικό λιοντάρι του κήπου θα «γνωριστεί» με τις δυο λιονταρίνες που γεννήθηκαν το 2012 και σήμερα είναι πλέον σε ηλικία αναπαραγωγής.
Τον περασμένο μήνα ο υπεύθυνος του κήπου Μπενγκ Χολστ δέχτηκε απειλές για τη ζωή του μετά την απόφαση του να σκοτωθεί η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας μόλις 18 μηνών, να τεμαχιστεί και να δοθεί ως τροφή στα λιοντάρια, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σοκ σε χιλιάδες φιλόζωους σε όλον τον κόσμο, ωστόσο ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του εξήγησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σκοτώσει τον Μάριους πριν ενηλικιωθεί γιατί, με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων θα πρέπει να αποφεύγεται η ενδογαμία μεταξύ καμηλοπαρδάλεων.