Latest News

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ: Συνελήφθη 23χρονος για ψηφιακό εκβιασμό 11χρονης στο facebook


Με την κατηγορία του εκβιασμού εις βάρος ενός κοριτσιού μόλις 11 ετών, συνελήφθη 23χρονος άνδρας από τη Δίωξη του... Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν στο κορίτσι με ψεύτικο προφίλ συνομήλικης και το πίεζε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες προκειμένου να μην αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook άλλες φωτογραφίες της 11χρονης που είχε ήδη στην κατοχή του.

Η υπόθεση έφθασε στην Αστυνομία από τον πατέρα της που κατήγγειλε ότι άγνωστος υποδυόμενος ανήλικα κορίτσια σε δύο προφίλ στο facebook συνομιλούσε με την κόρη του και αφού την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά να του στείλει και άλλες με γυμνό περιεχόμενο για να μη δημοσιοποιήσει αυτές που ήδη είχε εξασφαλίσει. 

Οπως διαπιστώθηκε, φοβούμενη τις απειλές, η ανήλικη τού είχε στείλει τρεις φωτογραφίες τις οποίες ο 23χρονος δημοσιοποίησε σε ένα από τα ψεύτικα προφίλ. Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν από την ψηφιακή έρευνα των αστυνομικών στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου έπειτα από εισαγγελικό βούλευμα. 

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα USB όπου υπήρχαν αποθηκευμένες και οι άλλες επίμαχες φωτογραφίες της 11χρονης καθώς και φωτογραφίες από άλλη ανήλικη.