Latest News

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πως να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα 223 σελίδων σε μόλις 77 λεπτά! (ΕΙΚΟΝΑ)


Πως να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα 223 σελίδων σε μόλις 77 λεπτάΑυτό τουλάχιστον υπόσχεται  μια εταιρεία που ασχολείται με την ταχύτητα ανάγνωσης και σας επιτρέπει να διαβάσετε μια μεγάλη ποσότητα κειμένου σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να γυρνάτε...
διαρκώς σελίδες.



Η λογική της τεχνολογίας της Spritz είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ανάγνωσης χάνεται λόγω της κίνησης των ματιών που κινούνται κατά μήκος των γραμμών του βιβλίου. Έτσι με το να μένουν οι λέξεις σταθερές και να διαδέχονται η μία την άλλη ο χρόνος ανάγνωσης περιορίζεται στον ελάχιστο αναγκαίο.
Σύμφωνα με το Business Insider, η εταιρεία πουλά άδειες σε άλλες εταιρείες που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στα λειτουργικά τους συστήματα, σε εφαρμογές και ιστοσελίδες.
Αλλά ρίξτε μια ματιά και μόνοι σας:
Εδώ πρόκειται για μια πρόταση 250 λέξεων
Εδώ πρόκειται για μια πρόταση 350 λέξεων
Εδώ πρόκειται για μια πρόταση 500 λέξεων
Ένας αναγνώστης πανεπιστημιακού επιπέδου, τείνει να διαβάζει 200 – 400 λέξεις το λεπτό. Με την τεχνολογία Spritz μπορείτε να διαβάζετε μέχρι 1000 λέξεις το λεπτό, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστείτε 77 λεπτά για να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο του Harry Potter που διαθέτει 223 σελίδες.
Όπως αναφέρει το blog της εταιρίας το μυστικό των λέξεων βρίσκεται στην τοποθέτησή τους. Δεν αρκεί απλά να είναι κεντραρισμένες, αλλά και να μένουν όσο το δυνατόν πιο κοντά η μια στην άλλη έτσι ώστε να αποφεύγεται η κίνηση των ματιών.techit.gr